MAINOS
MAINOS

Etienne Hacquin Arkista ja erityistä elämää Nelimarkka -museossa

Ranskalainen kuvataiteilija Etienne Hacquin on asunut ja työskennellyt Nelimarkka-museon taiteilijaresidenssissä elokuussa.

Huomenna lauantaina avautuvan residenssijakson aikana syntyneen näyttelyn ”Arkista ja erityistä elämää” teoksissa Hacquin tarkastelee paikallista elämäntapaa, arkkitehtuuria, arkea ja luontoa yhdistäen tekemiään havaintoja aiemman tuotantonsa kuvastoon.

MAINOS

Näyttely on avoinna Nelimarkka -museossa 29.8.-11.10.

Sarjallisuus on tärkeää Hacquinin työskentelyssä: erilaiset kaavat, kuviot ja säännönmukaisuudet toistuvat hänen teoksissaan.

Näyttelyn installaatiot koostuvat taiteilijan valitsemista arkisista esineistä, kuten matoista, pesusienistä tai tekonurmesta. Värikkäät, näytteille asetetut esineet poikkeavat niiden tavanomaisesta käyttötarkoituksesta.

Vaahtomuoviputket on aseteltu muistuttamaan hirsitalon rakennetta ja pesusienistä muodostuu seinälle värikäs ruudukko.

Teokset voi nähdä myös taiteilijan ironisina tulkintoina arjen askareista ja vaatimuksista tai toisaalta sen toisteisuudesta, vieraannuttavuudesta – jopa ahdistavuudesta.

Sponge wall on yksi ”Arkista ja erityistä elämää” -näyttelyn teoksista.
Sponge wall on yksi ”Arkista ja erityistä elämää” -näyttelyn teoksista.

Hacquin pyrkii teostensa kautta näkemään länsimaisen elämänmenon ja sen kuvitteellisen järjestyksen lävitse: taiteilija kyseenalaistaa niiden asioiden ja esineiden merkityksen, joita haluamme ja joilla itsemme ympäröimme.

Hacquin pyrkii nostamaan esiin länsimaille tyypillisiä piirteitä, kuten omistamisen ja johonkin kuulumisen halua. Hän viittaa teostensa kautta myös eristäytymiseen ja poissulkemiseen.

Jalustoilla seisovat hieman kummallisetkin veistoshahmot viittaavat taiteilijan mukaan niin inhimilliseen kuin eläimelliseen. Kuvaannollisesti veistokset sijaitsevat inhimillisyyden rajamailla: luonnollisesta on vain lyhyt matka yliluonnolliseen.

Ovatko hahmot ystävällisiä tai tarjoavatko ne meille tien ulos materialistisesta arjesta, taiteilija kysyy. Voivatko ihminen ja luonto vielä elää sopusoinnussa?

Exit mobile version