Alajärven koulukeskuksen ja Paavolan koulun keittiöillä on vietetty juhlahetkeä, kun molemmat keittiöt ovat saaneet vastaanottaa Kouluruokadiplomit ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja ekologiesti kestävän kouluruokailun edistämisestä.
Molemmissa kouluissa hyvän, laadukkaan ja maittavan kouluruuan eteen onkin tehty pitkäjännitteistä työtä, niinpä ei ihme että viime syksynä ensi kertaa anotut diplomit myönnettiin heti kouluille.
”Kouluruokadiplomit myönnetään ravitsemuksellisesti, kasvatuksellisesti ja akologisesti kestävän kouluruokailun edistämisestä.”
Diplomin myöntää Ammattikeittäjäosaajat ry ja diplomi on osoitus siitä, että koulussa huolehditaan kouluruokailulle asetettujen ravitsemus-, terveys- ja tapakasvatustavoitteiden toteutumisesta.
Diplomin ansaitakseen koulun on läpäistävä 45 -kohtainen kysymyssarja, jossa testataan kouluruuan ravitsemuslaadun lisäksi ruokailutilanteen sujuvuutta, ruokailun sosiaalista ja kasvatuksellista ulottuvuutta sekä kouluyhteisön kestäviä toimintatapoja.
Yläkoulun rehtori heimo Kemppainen toteaa, että koululla ruoka on aina erinomaista ja kuluruoka onkin niin opettajille kuin oppilaillepäivän paras hetki. Siitä kiitos kuuluu keittiölle ja muille ruokailutoiminnan vastuullisille järjestäjille.
Tuula Jokiaho