MAINOS
MAINOS

Kitaranrakennuskurssilta valmistui jälleen toinen toistaan upeampia soittimia

Jamin järjestämältä sähkökitaran rakennuskurssilta valmistui jo viidettä kertaa toinen toistaan kauniimpia, tekijänsä käteen täydellisesti istuvia soittimia.

Soitinrakentaja Pasi Nivalan luotsaamassa koulutuksessa oli mukana kuusi innokasta soitinrakentajaa, joista osa sellaisia jotka ovat olleet mukana jokaisella kurssilla.

MAINOS
Kurssilla rakennettin upeita sähkökitaroita ja yksi lap steel -kitara (takana vas.).

– Ensi syksynä käynnistyvällä kurssilla olisi mukava nähdä uuttakin porukkaa, Pasi nauraa ja kertoo, että soitinrakennus tempaa mukaansa kun huomaa, että soittimen voi valmistaa myös itse.

Tämän talven kurssilla rakennettiin sähkökitaroita ja yksi lap steel -kitara, joka on ns. Hawaji -soitin, jota soitetaan slide -putkella.

Kurssin kesto oli 120 tuntia ja siinä ajassa kitaran rakentaa melko hyvin valmiiksi, etenkin kun monet osallistujista ovat olleet jo useilla kursseilla niin työ käy nopeasti.

Itse rakennetulle sähkökitaralle tulee halvimmillaan hintaa 600 euroa, mutta silloin Nivalan mukaan ei käytetä parhaita osia. Tyypillisesti kurssilla rakennetut kitarat ovatkin materiaalihinnoiltaan 800-1500 euroa.

Kurssille voi lähteä mukaan kuka tahansa, joka tuntee kitaran entuudestaan ja jolla on perus puusepän taidot. Esimerkiksi höylän ja vannesahan käyttöä ei kurssilla ehditä opettaa alusta pitäen.

Miksi sitten kitara kannattaa rakentaa itse, kun samaan hintaan niitä saa kaupastakin? – Itse rakennettu soitin on todella henkilökohtainen ja sillä on mukava soittaa, Pasi sanoo.

Pasi itse on opiskellut soitinrakennuksen salat Ikaalisten Käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa, josta hän on valmistunut 2008. Vaikka mies osaa rakentaa myös mm. jouhikon ja kanteleen, niin erikoisalaa hänellä ovat nimenomaan sähkökitarat. Itse hän rakentaa kitaroita lähinnä vain tilauksesta.

Tuula Jokiaho

Exit mobile version