MAINOS
MAINOS

Aisapari juhlii ensi vuonna

Aisapari ry:llä on ensi vuonna toimintansa 20-vuotisjuhlat. Juhlavuosi tulee näkymään monella eri tavalla koko toiminta-alueella, lupaili yhdistyksen toiminnanjohtaja Mervi Niemi-Huhdanpää Aisapari ry:n syyskokouksessa, joka pidettiin 25. lokakuuta Kortesjärvellä Pirttisen Nuorisoseuralla.

Aisapari on maaseudun kehittämisen asiantuntija Härmänmaan ja Järviseudun alueella. Yhdistys aktivoi, neuvoo ja opastaa, rahoittaa paikallisia hankkeita, tiedottaa mahdollisuuksista ja toiminnasta sekä tekee yhteistyötä eri toimijoiden kanssa.

MAINOS

Ensi vuonna elokuussa Kauhavalla järjestetään valtakunnallinen paikallistoimijoiden juhlaseminaari Lokaali, jonka järjestelyissä Aisapari on mukana yhtenä yhteistyökumppanina.

Syyskokous hyväksyi yhdistyksen toimintasuunnitelman ja talousarvion. Yhdistyksen vuosijäsenmaksun suuruudeksi päätettiin henkilöjäseniltä 15 euroa, yhdistyksiltä ja yrityksiltä 25 euroa sekä kunnilta 150 euroa.

Kertaluonteisen kannatusjäsenmaksun suuruudeksi päätettiin henkilöjäseniltä 100 euroa ja yhdistyksiltä ja yhteisöiltä 300 euroa.

Leader-hanketoiminnan kautta yhdistyksellä on koko ohjelmakaudelle myöntövaltuutus noin 10 miljoonan euroa. Myöntövaltuudesta on nyt käytetty noin 7 miljoonaa euroa toimintaan, yritystukiin ja kehittämishankkeisiin Merkki päällä-strategian mukaisesti. Hankekausi jatkuu 2023 kesäkuun loppuun saakka, viimeisiä hankepäätöksiä tehtäneen vuoden 2020 lopussa. Vuodelle 2019 hankkeisiin on varattu 1,2 miljoonaa euroa.

– Aisapari on kuluneiden neljän vuoden aikana rahoittanut noin 200 hanketta, joista noin 50 on ollut yritystukia. Muina hankehakijoina on ollut eri yhdistyksiä, kuntia ja oppilaitoksia, kertoi toiminnanjohtaja Niemi-Huhdanpää.

Aisaparin omia hankkeita ovat Kylille II, joka on kylien aktivointihanke, Pikkolo IV, joka koostuu 14 pienestä teemahankkeesta, Maahanmuuttajien kotoutuminen maaseutualueille, kansainvälinen aktivointihanke Jalat mullassa, tuntosarvet maailmalla, The FinEst Band Camp sekä Kansainväliset mallit ikääntyvien avuksi -hankkeista.

Lisäksi Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmillä on yhteinen ViestitELLEn -viestintähanke. Toiminnan budjetti ensi vuonna on 510380 euroa.

Aisaparin hallituksessa on 12 jäsentä ja 12 henkilökohtaista varajäsentä, eri puolilta toimialuetta. Hallituksen toimikausi on kolmevuotinen, jäsenet edustavat julkista tahoa, yhdistyksiä ja yrityksiä tai maaseudun asukkaita.

Hallituksen erovuoroisista varsinaista jäsenitä Aulikki Salo Kortesjärveltä (yhdistykset ja yritykset) ja Martti Vaurio Lapualta (maaseudun asukkaat) valittiin uudelleen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Jukka Kuoppala Alajärveltä (julkinen taho) ja Petteri Laukkonen Evijärveltä (yhdistykset ja yritykset).

Muut hallituksen jäsenet ovat Petri Hietamäki Ylihärmästä, Jouko Vuolle Lapualta, Sari Kujala Lappajärveltä, Kari Sipilä Lehtimäeltä, Johanna Mastomäki Kauhavalta, Marjo Lakso Lapualta, Juha Kamppila Vimpelistä ja Juha Hakomäki Alahärmästä.

Varajäsenistä Niina Aila Lapualta (maaseudun asukas) ja Yrjö Koivukoski Vimpelistä (julkinen taho) valittiin uudelleen. Uusiksi hallituksen varajäseniksi valittiin Hanna Autio Kortesjärveltä (yhdistykset ja yritykset) ja Sanna Syrjälä Evijärveltä (julkinen taho).

Lisäksi varajäseneksi valittiin Kati Vihikangas Lehtimäeltä hallituksesta eronneen Marjukka Latva-Laturin tilalle.

Muut hallituksen varajäsenet ovat Harri Sippola Kauhavalta, Petri Saunamäki Lapualta, Tiina Kujala Lappajärveltä, Kirsti Jaatinen Alajärveltä, Kim Lindström Lapualta, Maista Pirttinen Ylihärmästä ja Kirsti Alaviitala Alahärmästä.

Yhdistyksen tilintarkastajaksi vuodelle 2019 valittiin Hannele Lehtinen ja varalle Martti Lagerstedt sekä varsinaiseksi toiminnantarkastajaksi Anna-Maija Broo ja varalle Sari Antintupa.

Exit mobile version