MAINOS
MAINOS

JPK haluaa lapset liikkumaan

Järviseudun Pallokerhossa halutaan tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastusta, oli kyseessä tavoitteellinen harjoittelu tai mukava harrastus kavereiden kanssa. Kuva: Jussi Virtanen.

Vuonna 1996 perustetulla Järviseudun Pallokerholla on selvät sävelet kohti tulevaisuutta. Seuran tähtäimessä on olla oman alueensa liikuttavin urheiluseura. Useamman vuoden tauolla ollut jalkapallotoiminta elvytettiin reilu vuosi sitten. Lapsille ja nuorille halutaan tarjota monipuolisen harrastamisen mahdollisuus sekä jääkiekossa että jalkapallossa.

Jääkiekkotoiminta on vakiinnuttanut paikkansa Järviseudun Pallokerhossa. Jalkapallossa lähdettiin uudestaan liikkeelle nollasta. Nyt 6–13-vuotaiden harrastajien määrä on vakiintunut valmennuspäällikkö Jussi Virtasen mukaan 60:een. Jalkapallojuniorit harjoittelevat talviaikaan Alajärven Pallohallissa. Vetäjätilanne on jalkapallon puolella kohtuullinen, mutta apukäsiäkin tarvittaisiin.

MAINOS

– Osalla valmentajista on omaa pelitaustaa tai starttivaiheen koulutustaustaa jalkapallossa. Tärkeimmäksi asiaksi koen sen, että valmentamisessa on oikeanlainen, innostamisen ote toimintaan ja jokaisen tasa-arvoinen kohteleminen, samoin se, että jokaista kohdellaan tasa-arvoisesti.

Yhteistyöstä voimaa

Järviseudun Pallokerho on paaluttanut tavoitteekseen olla alueen liikuttavin seura. Kohtuullisilla harrastusmaksuilla saadaan Jussi Virtasen mukaan houkuteltua lisää nuoria harrastajia. Tärkeäksi asiaksi seurassa koetaan se, että lapset ja nuoret kokevat toiminnan innostavaksi ja hauskaksi.

– Tärkeää seurana on se, että löydetään yleisesti malleja tehdä yhteistyötä alueella ja mahdollistaa lasten liikkumista laajasti. Itse olen erityisesti sen perässä, että meidän pitäisi tehdä enemmänkin yhteistyötä seurojen kesken – ei pelata vain omaan pussiin. On kaikkien etu, että lapset liikkuvat monipuolisesti. Tähän on tarkoitus löytää malleja tulevaisuudessa.

Tampereen Tappara ry. on JPK:lle tärkeä yhteistyöseura. Tappara on pääseura, jonka sateenvarjon alla ovat JPK:n lisäksi myös muut eteläpohjalaiset jääkiekkoseurat.

 – Tappara haluaa antaa apua urheilutoimintaamme. He kouluttavat valmentajia ja jalkauttavat materiaalia. Pelaajapolku voi johtaa U18-vaiheessa Tapparan suuntaan sellaisilla pelaajilla, joilla siihen on rahkeita ja kykyä.

Tärkeät arvot

Järviseudun Pallokerhon arvoihin kuuluu, että harrastaminen on arvokasta kaikilla tasoilla – olipa motivaattorina sitten mielekäs harrastaminen kavereiden kanssa tai tavoitteellinen kilpatoiminta.

Seurassa ymmärretään ja halutaan nostaa esiin se, että jokaisen lapsen polku liikkujaksi tai urheilijaksi on erilainen. Kaikkia harrastajia kohdellaan samanarvoisesti. Tärkeä tavoite on tukea lapsen tai nuoren monipuolista liikkumista eri lajien parissa ja ylipäätään aktiivista elämäntapaa.

Seuran tarjoamiin matalan kynnyksen toimintoihin eli luistelu- ja kiekkokouluihin ja jalkapallokehoihin otetaan uusia harrastajia mukaan. Viime kesänä jalkapallokerhoihin osallistui 75 innokasta.

Luistelu- ja kiekkokoulutoiminta on saanut Alajärvellä ja myös Vimpelissä hyvän vastaanoton. Harrastajamäärä on noussut noin 50 lapseen. Tekojään omaavassa Vimpelissä nähdään isoa potentiaalia, mutta tiedostetaan samalla pitkäjänteisen työn tärkeys.

Jääkiekon ikäkausijoukkueita Järviseudun Pallokerholla on kahdeksan. Kevätkaudeksi perustetaan toinen U9-ikäluokan joukkue Leijonaliigaan. U9 on nuorin ikäkausijoukkue. Lähes jokaisessa JPK:n jääkiekkojoukkueessa on mukana tyttöjä.

Jussi Virtasen mukaan 9–10-vuotiaiden joukkueissa tyttöjä on mukana lähes kentällinen. Tyttöjen kiekkoharrastus näkyy keväällä laajemmaltikin.

– JPK:lla on joukkue, joka osallistuu 16-vuotiaiden tyttöjen SM-turnaukseen. Joukkueessa on pelaajia koko Keskimaan alueelta eli Kokkola–Mikkeli-akselilta. Joukkue osallistuu kolmeen karsintaturnaukseen keväällä ja se pääsee automaattisesti lopputurnaukseen. Joukkue tuo alueelle näkyvyyttä, sillä kaikki muut joukkueet ovat naisten ja miesten Liiga-seuroja.

Virpi Poikelin

Exit mobile version