Värien ilotulitusta graffitityöpajassa Vimpelissä

Lukkarinpuiston lipputankoihin pingotetun muovin edessä kävi melkoinen kuhina graffitityöpajan aikaan.
Mainos[adrotate banner="3"]

– Voi itku, tämä suutin on ihan loppu! Vaihdan uuden ja jatkan samasta kohdasta, huudahtaa alun toisella kymmenellä oleva poika ja kipaisee läheisen pöydän ääreen.

Vimpelin Lukkarinpuistossa kävi melkoinen kuhina, kun paikallisen 4H-yhdistyksen ja No Trouble ry:n toteuttamassa graffitityöpajassa päästettiin luomisen ilo irti. Kolmatta kertaa toteutetussa graffitityöpajassa oli mukana 22 lasta, seitsemänvuotiaista ylöspäin. Poikavoittoinen porukka oli intoa täynnä. Lipputankojen ympärille pingotettuun kelmuun ikuistettiin monta värikästä yksityiskohtaa.

MAINOS

Katutaidetta alueelle

Graffitityöpaja järjestettiin Vimpelissä nyt kolmatta kertaa. Ensiaskeleet otettiin Vimpelin Pesisfestivaaleilla kaksi vuotta sitten. Graffitityöpajan järjestämiseen oli saatu kohdeavustus Vimpelin vapaa-aikalautakunnalta.

Sini Pollarin graffitityöpaja alkoi sydänkuvioiden maalaamisella.

No Trouble ry:n puheenjohtaja Pietari Korkiatupa kertoo, että esimerkiksi työpajan avulla yritetään juurruttaa katutaidetta Järvi-Pohjanmaalle.

– Nuoret saavat kokeilla, luoda ja toteuttaa itseään. Lapset olivat jo ehtineet kysellä, että tuleeko graffitityöpaja tänä vuonna.

Graffitityöpajassa tehtiin taidetta staattista muovia, jota voi luonnehtia kelmuksi. Työpajan osallistujilla oli käytettävissään vesiohenteisia spraymaaleja, eikä värivaihtoehdoista ollut pulaa. Maalit olivat ammattikäyttöön tarkoitettuja. Suojalasit ja käsineet kuuluivat vakiovarustukseen.

No Troublen ja katutaiteeseen vivahtava nuorten kädenjälki on nähtävissä Vimpelissä esimerkiksi nuorisotila Montussa.

Monelle tuttu juttu

Graffitityöpajan osallistujia kuunnellessa selvisi, että monelle spraymaaleilla maalaaminen on tuttua. Esimerkiksi kahdeksanvuotias Elias kertoo tykkäävänsä graffitien tekemisestä ja spraymaalilla maalaamisesta.

– Pyöräni oli rikki ja kokosimme sen uudestaan. Pyörä oli ihan musta ja maalasin sen. Siihen tuli vihreää, pinkkiä, harmaata, mustaa ja punaista. Tällä työpajassa olen tehnyt hymynaamoja ja tägejä.

Elias pitää piirtämisestä ja ikuistanut oman kotinsa piirrokseen, jossa näkyy myös sadetta

12-vuotias Sini Pollari edusti tyttövähemmistöä. Oman graffityöpajansa hän aloitti loihtimalla sydämiä muovin pintaan.

– Tykkään taiteesta ja spraymaaleilla maalaamisesta. Piirrän kotona aika paljon. Menen tänä vuonna kerhoon, jossa tehdään taidetta. Osallistun yleensä sellaisiin 4H:n kerhoihin, joissa on paljon toimintaa – esimerkiksi askartelua.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeliPakkausjätemäärät lähes tuplaantuvat kesäisin
Seuraava artikkeliKansainvälinen suurtapahtuma kokoaa Jehovan todistajat Helsinkiin