Ankkurit ja Veto kohtasivat Kitrolla

Elmeri IIvonen sekoitti Vedon otteita läpi ottelun. Kuva: Jani Vuorela.
Mainos[adrotate banner="3"]

Ankkurien vieraaksi saapui torstaina paikallismatsiin naapuri Vimpelin Veto. Ennakkoasetelmat olivat Vedon puolella, mutta Ankkurit oli loistava ulkopelissä lukkari Elmeri Iivosen johdolla ja vei voiton niukasti jaksoin 1-0 (1-0, 3-3).

Ensimmäisessä vuorossa molemmilla joukkueilla oli paikkansa avata juoksutili, mutta joukkueet puolusti hyvin takatilannetta ja juoksuja ei nähty. Jakson toisessa vuorossa nähtiin ottelun ensimmäinen juoksu ja siitä vastasi tasoittavalla sisävuorolla Ankkurit, kun Petteri Kortelainen kotiutti välilyönnillä Atte Kuosmasen.

Kolmannsessa vuorossa Vedolla oli paikkansa avata juoksutilinsä, mutta Ankkurien takatilannepuolustaminen kesti ja 1-0 tilanne säilyi taululla. Ankkurien kolmas vuoro jäi tyngäksi ja ratkaisevaan vuoroon siirryttiin 1-0 tilanteessa.

Vimpelin neljäs sisävuoro kaatui ottelun hahmon Elmeri Iivosen loistavaan lukkaripeliin ja Ankkurit otti jaksovoiton lukemin 1-0.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa Ankkurit sai hyvin tilannetta päälle, mutta juoksuja ei nähty. Veto onnistui ensimmäisessä vuorossa iskemään jakson sekä koko ottelun ensimmäisen juoksunsa ja siitä vastasi Janne Mäkelä kotiuttamalla Atte Kortehiston.

Jakson toisessa vuorossa Ankkurit jäi ilman tilanteita. Vedolle vuorossa tilanteita syntyi, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt ja 0-1 tilanne säilyi taululla.

Ankkurit avasi toisen jakson juoksutilinsä kolmannessa vuorossa. Ensimmäinen tuli kolmospuolen harhaheitolla, millä kotiin juoksi Lauri Ihamäki. Juho Ihamäki siirsi perään Ankkurit 2-1 johtoasemaan kotiuttamalla saumapuhkaisulla Viljo Sillanpään. Vimpeli kuitenkin tuli omalla sisävuorollaan tasoihin Janne Mäkelän onnistuessa kotiuttamaan Mikko Kanalan.

Ratkaiseva vuoro alkoi tilanteessa 2-2 ja Ankkurit onnistui Tuukka Etulan lyönnillä siirtymään johtoon. Veto myös sai paikkansa vuorossa, mutta onnistui vain kerran Jukka-Pekka Vainionpään kotiutuksella. Ankkurit vei ottelun voiton tiukkojen vaiheiden jälkeen jaksoin 1-0 (1-0, 3-3).