Alajärveläiset tyytyväisiä kaupunkiinsa

Kaupungin yleisilme, luonto ja ympäristö sekä monipuoliset palvelut ja aktiviteetit ovat Rokulipäivillä toteutetun kaupunkilaiskyselyn mukaan Alajärven asukkaiden mieleen.

Heinäkuun ensimmäisessä viikonvaihteessa pidettyjen Rokulipäivien yhteydessä toteutettu kaupunkilaiskysely paljasti Alajärven asukkailta ilahduttavia näkemyksiä. Kyselyyn osallistui 87 asukasta. Tulokset heijastavat vahvaa paikallisidentiteettiä ja tyytyväisyyttä kaupungin nykytilaan.

Kyselyn taustalla on Alajärven elinvoimatoimessa meneillään oleva tulevien vuosien elinvoimaohjelman laatiminen. Elinvoimajohtaja Jaakko Aningon mukaan runkoa on haettu kaupunkien elinvoimaisuutta tutkineiden henkilöiden työn tulosten tukipilareista.

MAINOS

– Sieltä löytyy osio, jossa kartoitetaan asukkaiden mielipiteitä omasta elinalueestaan. Se on pohja, miksi kysely on tehty.

Loppukeväällä elinvoimaohjelmaa tehtäessä todettiin, että rokulipäivillä on hyvä järjestää kysely, sillä tapahtuma kerää paljon kuntalaisia. Kaupungin päätöksenteon tärkeyttä ja esimerkiksi paikallisen kulttuurin ja identiteetin tärkeyttä pääsi kommentoimaan monivalintaperiaatteella.

Kiitoksen aiheita

Kuntalaiskyselyyn pääsi vastaamaan Rokulipäivillä Alajärven kaupungin esittelypisteellä. Aningon havaintojen mukaan kyselyyn vastanneet olivat liikkeellä positiivisella kehittämisfiiliksellä, kun saivat tuomaan oman mielipiteensä esille.

Suurin osa vastaajista antoi kiitosta Alajärvelle sen viihtyisyydestä.

– Kaupungin yleisilme, hyvin hoidetut viheralueet ja siistit kadut ovat asioita, joita asukkaat arvostavat. Tämä osoittaa, että kaupungin teknisen toimen tekemä työ ympäristön ylläpidossa ja kehittämisessä tuottaa toivottua tulosta. Yhteisöllisyyden tunne on myös merkittävä positiivinen tekijä. Tämä viittaa siihen, että Alajärvellä on vahva yhteisöllinen side, joka tuo asukkaita yhteen ja luo yhteenkuuluvuuden tunnetta, miettii Aninko.

Valttina monipuolisuus

Kaupungin tarjoamat monipuoliset palvelut ja aktiviteetit nousivat myös kiitoksen kohteiksi. Niin kulttuuri- kuin urheilutapahtumiakin riittää. Nämä ovat Jaakko Aningon mukaan merkittäviä tekijöitä myös kaupungin elinvoimaisuuden kannalta.

– Tällainen palaute on erityisen arvokasta, sillä se osoittaa, että panostukset asukkaiden hyvinvointiin ja viihtyvyyteen ovat onnistuneet.

Myös luonto ja ympäristö nousivat keskeisiksi tekijöiksi, jotka tekevät kaupunkilaisten mielestä Alajärvestä erityisen. Vastaajat arvostavat kaupungin viheralueita, ulkoilureittejä ja vesistöjä.

– Tämä kertoo siitä, että luontoarvot ovat korkealla asukkaiden prioriteeteissa ja että Alajärvi tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnosta nauttimiseen. Tämä on erityisen tärkeää nykyään ihmisten arvostaessa luonnonläheisyyttä ja rauhaa.

Asukkaat kokevat kotikaupunkinsa turvalliseksi, joka on yksi tärkeimmistä tekijöistä elämänlaadun kannalta. Positiivinen näkemys on osoitus kaupungin tehokkaasta työstä turvallisuuden ylläpitämiseksi ja vahvistamiseksi. Hyvä elämänlaatu puolestaan lienee seurausta kattavista palveluista, turvallisuudesta ja viihtyisästä ympäristöstä.

Kysely kertoo etenkin sen, mihin kuntalaiset ovat tyytyväisiä.

 – Kehitystyö, jota tähän asti tehty on ollut oikean suuntaista. Edelleen jatkamme kehittämistä ja olemme tehneet sen, mitä kaupungin on toivottukin tekevän, elinvoimajohtaja Jaakko Aninko vakuuttaa.

Exit mobile version