Soinin markkinalauantai lähestyy

Soinin Yrittäjien puheenjohtaja Heikki Lehisalo, hallituksen jäsen Jaana Hyvösaho, Soinin Sisun varapuheenjohtaja Merita Myllymäki (alh. vas.) ja puheenjohtaja Saana Peura ovat olleet mukana järjestämässä Soinin kesän ykköstapahtumaa. Heidän lisäkseen Niina Osala on antanut vahvan panoksen markkinatapahtuman järjestelyihin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Heinäkuun kolmas lauantai on ollut pitkään Soinin Yrittäjien kesämarkkinoiden ajankohta. Poikkeusta tuttuun ajankohtaan ei tehdä tähänkään vuonna vaan Liikekeskuksen ympäristössä tapahtuu kaikenlaista mukavaa 20.7. kello 10–15. Tänä vuonna pääjuttuna on markkinoita valmistelevan ja toteuttavan Soinin Yrittäjät ry:n mukaan Maalaisjärki-nimistä YouTube kanavaa pitävät Anna Länsisalmi-Keisala ja Ossi Keisala, jotka ovat haastateltavina kunnanjohtaja Maija Pihlajamäen avauspuheenvuoron jälkeen. Ossi Keisalan motocross-näytös järjestetään terveysaseman parkkipaikalla kello 12.

Soinin kesän ykköstapahtuma vetää perinteisesti puoleensa paikkakuntalaisia, kesäsoinilaisia ja naapurikuntien asukkaita ja kesäasukkaita. Markkinalauantai on käsite ja tapahtuma, jota osataan odottaa – ja johon myös osallistutaan.

MAINOS

– Markkinoille tulijat tietävät, että on hyvä tapahtuma tulossa, linjaa yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Lehisalo.

Jokaiselle jotakin

Soinin Yrittäjät haluaa Maalaisjärki-teemallaan tuoda esille maaseutua ja pitää sen puolta. Maalaisjärki Annan YouTube-kanavalla on 44 500 tilaajaa ja hänen Instagram-tilillään 17 500 seuraajaa.

Markkinamyyjien joukossa on lähituottajia – jotka myyvät esimerkiksi luonnontuotteita ja hunajaa. Myös käsityöt ja metrilakut ovat osa Soinin markkinoiden myyntirepertuaaria. Nälkä tai janokaan ei markkinahumussa pääse yllättämään.

Perheen pienimmät pääsevät Mannerheimin Lastensuojeluliiton Soinin paikallisyhdistyksen liikennepuistoon, ratsastaa minihevosella tai pyöräyttää ilmaista muumitikkarionnenpyörää. 4H-yhdistys järjestää nuorille infoa esimerkiksi 4H-yrittäjyydestä. Myös Veetu Koskisen drifting-autoa voi käydä ihailemassa markkinoilla. Rakennettuja mönkijöihin ja sopimuspalokunnan kalustoon voi käydä tutustumassa Liikekeskuksen viereisellä alaparkkipaikalla.

Maalaisjärki Anna ja Ossi saapuvat Soinin markkinoille. Perinteisen ja monipuolisen markkinatapahtuman järjestäjät haluavat tuoda esille maaseutua ja pitää sen puolta heinäkuun kolmantena lauantaina.

Markkinoilla yleisö voi osallistua linnunpönttövisaan, jossa arvuutellaan, kenen tekemä linnunpönttö on kyseessä. Pönttöjä ovat nikkaroineet kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki, kirkkoherra Terho Kanervikkoaho, Heikki Lehisalo, soinilainen kuvataiteilija Reijo Kivijärvi ja kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä.

– Kaikkien osallistujien kesken arvotaan 200 euron lahjakortti ja linnunpöntötkin arvotaan, kertoo Jaana Hyvösaho.

Soinin Sisu järjestää markkinalauantain iltana kello 21 alkaen markkinatAnssit – eli markkinatanssit – Yhteistalon piha-alueella, jossa laitetaan jalalla koreasti aina sunnuntain puolelle eli kahteen saakka. Rytmeistä vastaa Jarkko Järvenpää & Iltatähdet. Jarkko Järvenpää on luvannut, että alkuillasta kuullaan parhaat tanssi- ja iskelmämusiikin helmet. Loppuillasta on luvassa bilekavalkadi. Järvenpäätä säestävään kokoonpanoon kuuluvat Markku Keski-Mäenpää (kitara ja laulu), Eetu Alatalo (basso ja laulu), Jari Huvila (koskettimet) ja Karri Suominen (rummut).

Edellinen artikkeliKoulumatkan harjoittelu alkaa
Seuraava artikkeliAlajärveläiset tyytyväisiä kaupunkiinsa