Kokenut grilliyrittäjä Lehtimäelle

Kirsi Viitala pyörittää Lehtimäellä grilliä, jolle on ollut kyläläisten keskuudessa kysyntää. Avajaisviikonloppuna ovi kävi tiheään.

– Miniäkokelaani on täältäpäin ja hän mainitsi, että täällä ei ole grilliä. Ajoin griillirakennuksen ohi ja mietin, että tuossa se on ja lähdin kokeilemaan.

Näin taustoittaa Lehtimäellä vastikään avajaisia viettäneen Lounas-Kahvila KiVi X Mealin yrittäjä, perholainen Kirsi Viitala. Hänellä on 12 vuoden kokemus grilliyrittäjän työsaralta. Uusi grilli toimii lehtimäkeläisille tutussa paikassa, Keskustien ja Rannankyläntien risteyksen kohdalla. Aikaisemmin sinisessä grillirakennuksessa toimi Hernesmaan Herkku, jonka toiminta jäi alle vuoden mittaiseksi.

MAINOS

Uudenlaisia tuotteita

Kirsi Viitala kertoo, että grillin sisustukseen ei ole tehty muutoksia edellisen omistajan jäljiltä. Sisätiloissa on tusinan verran asiakaspaikkoja. Terassilla on neljä pöytää asiakkaille. Grillin valikoima perustuu suomalaiseen, yrittäjävetoiseen Xmeal-hampurilaisravintolan konseptiin. Viitala luotsasi aikaisemmin Perhossa toiminutta Xmealin hampurilaisravintolaa, joten hän etenee Lehtimäellä osin tutulla maaperällä.

– Valikoimissa on kaikki Xmealin tuotteet sekä oman grillin tuotteet eli perinteisempää grilliruokaa: hampurilaisia ja ranskalaisannoksia. Avajaisviikonloppuna lähdettiin liikkeelle Xmealin tuotteilla.

Kirsi Viitala kertoo, että kun hän oli valmistelemassa avajaisviikonloppua, muutamat ihmiset kävivät häneltä kysymässä, että mitä on suunnitteilla. Ennakkomarkkinointia Viitala teki Facebookin Lehtimäki-ryhmässä. Itse avajaispäivä meni yrittäjän mukaan kuin siivillä.

– Avajaispäivänä oli 107 myyntitapahtumaa. Olihan se hyvin alkanut avajaispäivä. Jotkut asiakkaat sanoivat, että hyvä kun saatiin grilli Lehtimäelle. Kyseltiin, että mistä päin minä olen. Ränkipäivämarkkinalauantaina myynti oli kolmasosan avauspäivää suurempi.

Ainakin alkuun Kirsi Viitala suunnittelee työskentelevänsä L-K KiVi X Mealisssa yksin. Grilli on avoinna keskiviikosta lauantaihin. Keskiviikosta perjantaihin ovet avautuvat kello 11 ja lauantaina kello 12. Perjantaisin ja lauantaisin ovet sulkeutuvat iltayhdeksältä, keskiviikkona iltaseitsemältä tai -kahdeksalta.

– X meal on yrittäjälle hyvä konsepti, sillä tämän rinnalla saa tehdä muutakin. Yhtiö on suomalaisomisteinen, viiden lapsen äiti kertoo.

Exit mobile version