Kauranen Alvariinin ruoriin

Hermanni Kaurasen luotsaama Kaurasen Ruokapalvelu Oy on ottanut vetovastuun Alajärvellä vuonna 2011 avatusta Hotelli-Ravintola Alvariinista.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä toimiva Hotelli-Ravintola Alvariini on saanut uuden omistajan. Vaasalaisen Hermanni Kaurasen luotsaama Kaurasen Ruokapalvelu Oy on toiminut vuonna 2011 ovensa asiakkaille avanneen hotelli-ravintolan omistajana heinäkuun neljännestä päivästä lähtien. Neuvotteluja ja keskusteluja omistajanvaihdoksesta käytiin puolisen vuotta ennen kuin nimet kirjoitettiin sopimusasiakirjoihin.

Kaurasen mukaan hotelli-ravintola on todella hyvin pidetty ja hoidettu monessa suhteessa. Henkilökuntaa hän kuvailee osaavaksi. Toiminta jatkuu pääosin tutuissa uomissaan, mutta uusiakin ideoita Hermanni Kauraselta löytyy. Suurin muutos on siinä, että keilahallia ei enää ole. Sen laitteisto myytiin jo ennen omistajanvaihdosta. Henkilökunta jatkaa tehtävissään uuden omistajan palveluksessa. Kiinteistöyhtiö Järvikartano omistaa edelleen Alvariinin kiinteistön ja Kaurasen Ruokapalvelu Oy on kiinteistössä vuokralaisena.

MAINOS

Paluu omalle alalle

Hermanni Kauranen kertoo, että veri veti häntä takaisin hotelli- ja ravintola-alalle. Hän on opiskellut hotelli- ja ravintola-alaa, ja jo 15-vuotiaana työskennellyt vanhempiensa omistamassa ravintolassa. Sen jälkeen hän oli pitkään jatkuvasti joko alan töissä tai opiskelemassa – tai tehnyt molempia. Hän kertoo, että Vaasan uimahalliin tehtiin isompi remontti vuonna 2005 ja uuteen isoon laajennusosaan haettiin kahvila- ja ravintolayrittäjää. Kauranen voitti kilpailutuksen ja pyöritti kahvila- ja ravintolatoimintaa ensin toiminimen kautta ja vuodesta 2007 lähtien osakeyhtiönä.

– Meillä oli tosi iso sali ja lounas oli pääasiallinen tulonlähteemme. Meillä kävi keskimäärin 160 lounastajaa päivässä arkisin. Teimme myös cateringia. Pyöritin toimintaa viisi vuotta ja myin sen. Sen jälkeen olen ollut Vaasassa toisella asteella ammatillisena opettajana.

Kolmisen vuotta sitten Kauranen siirtyi Nordic Green Energy -sähkönmyyntiyhtiön asiakaspalvelu- ja asiakaskokemuspäällikkönä.

– Veri alkoi vetää takaisin yrittäjyyteen hotelli- ja ravintola-alalle ja se on ollut kuin paluuta kotiin. Tulen uuteen tehtävään innostunein fiiliksin. Tämä homma on lähellä sydäntä.

Hermanni Kauranen aikoo jatkossakin asua Vaasassa. Hänen mukaansa ei ole realistista tai järkevääkään olla Alajärvellä joka päivä: nykyisin monia asioita pystyy hoitamaan paikasta riippumatta.

Tasainen käyttöaste

Alvariinin vahvuudeksi Hermanni Kauranen nostaa paikallisuuden. Paikkakunnan ainoalla hotelli-ravintolalla on maakunnan mittakaavassa hyvä ja keskeinen sijainti.

– Ympärillä on suuria yrityksiä, jotka tarvitsevat hotelli- ja majoituspalveluita – samoin paikalliset ihmiset. Alajärvellä itsessään tapahtuu paljon ja ihmiset osallistuvat tapahtumiin. Lähellä on paljon erilaisia toiminnallisuuksia. Alvar Aalto on oma asiansa ja Geopark-status mielenkiintoinen lisä tällä alueella: saa nähdä, miten se sitten näkyy meillä.

Alajärven keskustassa keskeisellä paikalla sijaitsevan Alvariinin palveluja käyttää 60 000–70 000 henkilöä vuodessa.

Alvariinin käyttöastetta Kauranen kuvailee hyväksi. ja tasaiseksi. Käyttöaste on alueellisestikin verrattuna keskiarvon yläpuolella. Suurta sesonkivaihtelua ei ole. Käyttöasteeseen vaikuttavat myös esimerkiksi uusiutuvan energian rakentaminen lähialueilla ja paikallisten yritysten tarpeet. Vuositasolla Alvariinin palveluja käyttää 60 000–70 000 henkilöä.

Alvariinin keilahallin tilalle on valmistumassa moneen käyttöön taipuva kaksiosainen tila, jossa voidaan järjestää konsertteja ja luentoja, ruokailuja tai erilaisia aktiviteetteja. Asiakaspaikkoja Alvariinissa on noin 350.

Hermanni Kauranen kertoo harrastavansa kuntosaliharjoittelua ja lenkkeilyä. Nuorempana hän harrasti jääkiekkoa ja kaukalopalloa. Aikuisiällä hän on harrastanut pelaajana ja seura-aktiivina amerikkalaista jalkapalloa. Kaurasen perheeseen kuuluu puoliso ja kaksi lasta.

Edellinen artikkeliPassin katoamisesta ilmoitus poliisille
Seuraava artikkeliLevähavaintoja Alajärvellä