Pesisfestareilla uusi ennätys

Ensimmäistä kertaa järjestetty Saarikenttä Festivaali veti pesispyhättöön 3 500 vierasta. Illan esiintyjiin kuului muiden muassa Arttu Wiskari, joka lauloi ja laulatti tunnetuimpia hittejään. Festivaalin järjestelyistä vastasivat Seinäjoen Vauhtiajot, Vimpelin Yrittäjät ja Vimpelin Veto. Muutkin musiikkipitoiset tapahtumat saivat väen liikkeelle.

Kymmenen päivää. 50 tapahtumaa. 16 213 kävijää. Pesäpalloa, kulttuuria, lapsille suunnattuja tapahtumia. Festarikirppisralli, Vedon 90-vuotisjuhlaseminaari ja pesiskirkko. Vimpelissä on aihetta tyytyväisyyteen, sillä kolmatta kertaa Vimpelin kunnan ja Vedon järjestämillä Vimpelin Pesisfestivaaleilla kirjattiin uusi kävijäennätys ja järjestettiin monta kehuja kerännyttä tapahtumaa.

Yksittäisistä tapahtumista eniten väkeä vetivät Superpesiksen klassikko-ottelu Vimpelin Veto–Sotkamon Jymy 3 289 katsojallaan ja ensimmäistä kertaa järjestetty – festivaalijärjestäjätkin positiivisesti yllättänyt – Saarikenttä Festivaali 3 500 myydyllä lipullaan.

MAINOS

– Hyvät ja positiiviset fiilikset jäi. Kaikki meni hienosti ja suunnitelluksi. Ei tullut yhtään tilannetta, jossa olisi joutunut keksimään lennosta jotakin vaihtoehtoa, summaa Vimpelin kunnan viestintäsihteeri Hanna-Riikka Uusitalo.

Musiikki vetää festareille

Kaikki Pesisfestivaalien musiikkitapahtumat vetivät hyvin väkeä. PALO-yhtyeen gospel-konsertti kiinnosti kuulijoita. Jari Puhakan Laula kanssain -lauluiltamat oli menestys. Ihmisiltä tuli kommenttia, että he olisivat laulaneet vielä vaikka tunnin lisää.

– He eivät meinanneet lopettaa millään. Karaoken aloittaminen venyi, kertoo festivaalikoordinaattori Santeri Syynimaa.

Hanna-Riikka Uusitalo kertoo festivaalijärjestäjien haluavan korostaa paikallisten bändien mukanaoloa.

– He saisivat olla aktiivisemmin meihin päin yhteydessä: laitetaan jotakin tapahtumaa ensi vuodelle.

Pesisfestivaaleilla isossa osassa ovat paikalliset yhdistykset ja muut toimijat Vimpelin Palomiesyhdistyksestä Eläkeliiton paikallisyhdistykseen ja Vimpelin seurakunnasta Kirkonkylän Kyläyhdistykseen. Yhdistykset ja muut toimijat hoitivat Syynimaan ja Uusitalon mukaan mallikkaasti.

Uutta festivaalia ryhdytään suunnittelemaan marraskuussa. Toistaiseksi tapahtumaa on toteutettu todella pienellä porukalla. Kunnasta festivaalijärjestelyissä ovat ympäri vuoden mukana Hanna-Riikka Uusitalo, vapaa-aikasihteeri Ari Takala ja liikunnanohjaaja Karoliina Joohs. Festivaalikoordinaattori Santeri Syynimaa on ollut valmistelemassa tapahtumaa kesäkuusta eteenpäin. Vedosta yhteistyössä ovat oolleet puheenjohtaja Jari Lakaniemi ja toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujala. Syynimaa ja Uusitalo toteavat, että tapahtuman suuntaa mietitään: mikään pakko ei tapahtumaa ole enää laajentaa.

Kirppistelyä ja visailua

Historian ensimmäisillä Vimpelin Pesisfestivaaleilla vuonna 2022 kävi 11 950 tapahtumavierasta. Viime vuonna oltiin lähellä 15 000:n rajaa, kun eri tapahtumissa kävi 14 925 ihmistä. Jokaisena festivaalikertana on ohjelmassa ollut myös porrasjuoksun SM-kilpailut. Viime ja tänä vuonna Harmaakarhut eli yli 45-vuotiaat pesäpalloilijat mittelivät SM-mitaleista Saarikentällä. Pronssia puolustanut Veto jäi tänä vuonna neljänneksi.

Pesisfestareilla väkeä sai liikkeelle esimerkiksi 28 kohteen Festarikirppisralli, jossa oli myynnissä monenlaista tavaraa lasten leluista traktoreihin. Esimerkiksi Anne-Mari Mansikka-aholla oli myytävänään lähinnä rautakauppapuolen autotallitavaraa ja Arabian puhalluskuviokuppeja lautasineen. Riina Pekkala oli tullut myymään Mansikka-ahon pihalle vaatteita.

Riina Pekkala (vas.) osallistui Festarikirppisralliin Anne-Mari Mansikka-ahon pihalla ja myi vaatteita. Anne-Mari Mansikka-ahon festarikirppispisteellä oli myytävänä Arabian puhalluskuviokuppeja ja rautakauppapuolen autotallitavaraa ja yksi traktorikin.

Pesisvisa veti lajiniilot ja -tietäjät Pub Völjyn täyteen ja Mika Vanhamäen kokoamien kiperien kysymysten ääreen. Tie breakin jälkeen voittajaksi selviytynyt The Reporters -joukkue on luvannut kehitellä ensi vuodeksi visaisen ja myös huumoria sisältävän kysymyspatteriston.

Tähän mennessä pelkkää positiivista palautetta saanut festivaaliorganisaatio on laajentanut palautteen antamisen mahdollisuutta. Palautekyselyyn voi vastata syyskuuhun saakka Vimpelin Pesisfestivaalien kotisivulta ja myös Facebookista ja Instagramista löytyvällä palautelomakkeella.

Exit mobile version