Suninsalmi Soi huippuesiintyjin heinäkuun viimeiseen lauantaihin

Vanhaa Roinaa on odotettu tuttavuus ensi kertaa Suninsalmi Soi -lavalla

Jo perinteeksi muodostunut Suninsalmi Soi – Lähimusiikin Festivaali järjestetään Lehtimäen Suninsalmella Ravintola Suninsalmen pihapiirissä jälleen heinäkuun viimeisenä lauantaina 27.7. kello 17–00.30.

Tuttuun tapaan ilta käynnistyy tanssi- ja iskelmämusiikkipainotteisella ohjelmistolla ja illan edetessä ja kääntyessä yöhön musiikki vaihtuu enemmän bluesin ja rockin suuntaan.

MAINOS

Illan esiintyjäkaarti on osin tuttuja tekijöitä, mutta myös uusia tulokkaita. Tänä kesänä Irwinin roolissa kesäteatterissa valloittanut Jarkko Järvenpää saapuu paikalle bändinsä Iltatähdet kanssa. Bändissä musisoivat Jarkko Järvenpää, laulu ja kitara, Markku Keski-Mäenpää, kitara, Jari Huvila, koskettimet, Eetu Alatalo, basso ja Karri Suominen, rummut!

Jarkko Järvenpää esiintyy illassa Iltatähtien kanssa. Luvassa on Jarkon uran verralta tärkeiksi muodostuneita kappaleita.

Ohjelmisto koostuu lauluista, jotka ovat jääneet Jarkolle mieleen viimeisen reilun 20 vuoden aikana ja jotka ovat muodostuneet hänelle syystä tai toisesta tärkeiksi biiseiksi.

Lavalla nähdään toki myös legendaarinen Antti Tammilehto & Co, Kokoonpanossa soittavat Antin –  laulu & kitara – lisäksi Urmas Niemi, kitara & laulu, Esa Haapajoki, kitara, Miikka Kivimäki, basso ja Antti Niemi, rummut.

Luvassa on bluesista kumpuavaa nostalgista musiikkia!

Ähtäristä alun perin ponnistanut Vanhaa Roinaa esittää nimensä mukaisesti bluesrockia sopivasti progevivahteilla höystettynä. Sen musiikilliset esikuvat löytyvät 70-luvun yhtyeistä. Vanhaa Roinaa -kokoonpanossa musisoivat Antti Niemi, rummut, Matti Tuononen, laulu/kitara, Risto Keteli, basso, Taisto Viikeri, kitara/ taustalaulut ja Esa Haapajoki, kitara.

Steel-bändi Pan Engine saapuu Suninsalmelle suoraan Suomen Alavudelta. Bändi soittaa musiikkia Karibian rytmeistä kaikille tuttuihin hitteihin. Bändi treenaa Alavudella Lakeudenportin kansalaisopistossa, jossa järjestetään myös alkeiskurssi niille, jotka haluavat päästä itsekin kokeilemaan pannujen soittamista.

Steelpannut ovat Karibian saarilta Trinidad & Tobagosta lähtöisin olevia soittimia. Alavudelle steelpannu-harrastuksen toi Jorma Tuhkanen 2000-luvun alussa. Jorman jäätyä eläkkeelle, toiminnan vetäjäksi siirtyi bändissä pitkään soittanut Sonja Mattila.

Bändissä on tällä hetkellä kuusi vakituista soittajaa: Sonja Mattila sopraanopannu, Päivi Peltonen ja Sari Honkola alttopannut, Leena Jaakkola ja Marko Hautamäki kitarapannut sekä Aleksi Pihlaja bassopannut. Vakituista perkussiosoittajaa bändillä ei tällä hetkellä ole, mutta tutut lyömäsoittajat ovat tulleet avuksi kesän keikoille.

Antti Tammilehto on joka kesä yhtä odotettu esiintyjä Suninsalmi Soi -tapahtumassa. Antti ei petä yleisöään tänäkään vuonna.

Paikalliset laulajat Kaarina Tikkamäki ja Jari Mäenpää ovat saaneet illassa taustalleen kokoonpanon, jossa soittavat Jarmo Isotalo, rummut, Jari Mäenpää, kitara ja laulu, Kari Viemerö, basso sekä Heikki Jokiaho, midi-harmonikka.

Kokoonpanon esittämät kappaleet ovat iskelmäklassikoita 50- ja 60-luvuilta, mutta mukana on myös pari uudempaa sävelmää.

Lehtimäen Pelimannit tahdittaa illassa Mauno Lampimäkeä. Lampimäki on pitkän linjan keikkamuusikko 70- ja 80-luvuilta, jolloin hän keikkaili ympäri Suomea ja myös levytti perinteistä tanssimusiikkia. Pelimanneista hänen taustallaan ovat rummuissa Jarmo Isotalo, bassossa Kari Viemerö, kitara ja laulu Jari Mäenpää sekä haitarissa Samuli Erkkilä ja Taisto Roponen sekä midi-harmonikka Heikki Jokiaho.

Housebandin, Scott McBeat Bandin solisteina tänä kesänä ovat sisarukset Saga ja Silja Kurunmäki! Housebändin vahvistuksena tänä vuonna koskettimissa on Tuula Kurunmäki. Saga ja Silja laulavat menevää, ripeää ja välillä vähän rauhallisempaakin musiikkia! Luvassa siis suomalaista, ehkä myös ulkomaista pop-musiikkia.

Vanhoina partoina housebändissä jatkavat Sonja Mattila, basso, Aleksi Pihlaja, kitara, Pertti Ojala, rummut ja Heikki Jokiaho, midi-harmonikka.

Suninsalmi Soi tapahtuman henki on edelleen sama kuin ennenkin, joten yleisöllä on paikalle täysin vapaa pääsy! Ravintola Suninsalmi palvelee asiakkaitaan illan aikana uuden yrittäjän otteessa niin, että samalla pääsee vaikka nauttimaan herkullisen illallisen.

Uutta tapahtumassa on se, että sadalle ensimmäiselle paikalle saapuvalle on luvassa ilmainen arvontalippu kello 16.30 alkaen. Näiden arpalippunsa saaneiden kesken suoritetaan arvontaa illan aikana ja luvassa on mielenkiintoisia palkintoja!

Tapahtuman mahdollistaa Pentti Moision kulttuuriperinnerahastosta Alajärven kaupungilta saatu tuki.

.

Exit mobile version