Kylän viimeinen inkkari vielä viidesti

Myös kylän pastori (Olli Pärnänen) saa kohdata inkkarin (Jari Mäki-Lahna) raivon ja viisaudet, vaikka tavoitteena olikin saada inkkari ripittäytymään. Kuva: Jenni Pärnänen.

Tohnin Touhuteatterissa on monen muun ulkoilmakesäteatterin tapaan koettu haasteita jo toista kesää peräkkäin erityisesti sääolosuhteiden vuoksi.

Näihin valmistuminen on Tohnissa viety tänä kesänä taas askeleen verran pidemmälle, sillä kesän 2023 katsomokatokset saivat kaverikseen äänentoiston, jota esityspaikalla pilotoidaan nyt vuokrakalustolla jotta rahoitus- ja hankeasioissa äänentoistohankintoja voidaan viedä tarvetta vastaavissa raameissa eteenpäin.

MAINOS

Samalla viimeistä kauttaan roolissa esittää lava, joka 15 vuoden kovan käytön päätteeksi ollaan uusimassa kokonaan.

15-kesäinen lava kantaa näytelmät yleisölle vielä tämän esityskauden ennen uuden lavan rakennustöitä. Tanja Puustinen-Kiljusen hullunhauska maalaiskomedia Kylän viimeinen inkkari on saanut paljon hyvää palautetta juuri silloin, kun kesäteatterintoiminnan kehittäminen tarvitsee vastatuuleen kannustusta.

Outoja käänteitä

Eräänä päivänä korjaamon edessä penkillä makaa intiaaniksi pukeutunut vanha mies poltellen rauhanpiippua. Ronski-Reetta ja Jakohihna-Jallu epäilevät, että mies on sukulainen ja antavat ukon jäädä korjaamon nurkkiin.

Pian korjaamon ympärillä alkaa tapahtua merkillisiä asioita. Kukaan ei tiedä mihin pastori on kadonnut, samalla kun kukaan ei haluaisi kohdata aina yllättävää inkkaria. Kuinka kylälle ilmestyvä Falle Jägerin sisustusohjelman kuvausryhmä, kadonnut pastori ja aina kaikkialla oleva inkkari voivat saada tällaisen sotkun aikaan?

Lisäksi Saparomäen vanhaisäntä, herastuomari, on kuollut ja Falle löytyy loukkaantuneena (monessakin eri merkityksessä). Ja silti sisustusohjelaman pilottijakso pitäisi saada kuvattua vaikkei juontajasta taida enää siihen olla? Tukalilta tilanteilta ja väärinkäsityksiltä ei varmasti vältytä.

Kylän viimeinen inkkari -näytelmän rooleissa nähdään Jari Mäki-Lahna, Teija Mesimäki, Jarmo Sissala, Jere Kiilunen, Iina Valtaala, Tarja Kuismin, Minna Hakala, Olli Pärnänen, Annikki Hakala, Mervi Suutala ja Liisa Levelä. Näytelmän on ohjannut Janne Vuorela.

Näytelmästä on jäljellä viimeiset viisi esityskertaa: 24.7.,25.7., 27.7. ja 28.7.kello 19 sekä 27.7. kello 14. Esityspaikka sijaitsee tuttuun tapaan Töysän Vetolassa, osoitteessa Kiiltomäentie 122. Väliajalla puffetti.

Exit mobile version