Jesse Salmenautio vahvalla valmistautumisella Nurburgringille

22-vuotias Jesse Salmenautio on tiimikaverinsa Giorgio Amatin kanssa sarjan pistetilanteessa seitsemäntenä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärveläinen kilpa-autoilija Jesse Salmenautio jatkaa kilpailukauttaan Lamborghini Super Trofeo Europen kauden neljännessä osakilpailussa Saksan Nurburgringillä.

Iron Lynx -tiimissä kilpaileva 22-vuotias lupaus lähtee kuusi osakilpailua sisältävän kauden jälkimmäiseen puoliskoon jatkamaan siitä mihin Spassa jäi Le Mansin haastavan, poikkeuksellisesti vain yhden kilpailulähdön sisältäneen viikonlopun jälkeen.

MAINOS

– Ajoimme testejä alkuviikosta ja ne menivät hyvin. Saimme parannettua ajoa ja autoa omaan käteeni sopivammaksi. Toivotaan että tiimikaveri Giorgio Amati on hyvässä vauhdissa, vaikkei päässytkään ottamaan osaa testeihin. Toiveena on myös ehjä kilpailu erityisesti Le Mansin perutun toisen lähdön jäljiltä. Itseluottamus on kunnossa viikonloppua ajatellen, ja tavoitteena on olla tiimin nopein aika-ajoissa sekä kisata taas podiumista, Salmenautio muotoilee. 

Jesse Salmenautio kauden edellisessä osakilpailussa Le Mansissa. 

Visiitti perinteikkäälle Nurburgissa sijaitsevalle radalle on Salmenaution uran toinen. 5,2-kilometrisellä radalla lähtöpaikka ja sitä kautta aika-ajot ovat jälleen tärkeässä roolissa.

– Nurburgringin GP-rata ei ole kovin tekninen, ja siellä on helppoa päästä vauhtiin. Kaksi vuotta sitten ajoin LMP3-autolla rataa hieman eri muodossa. Erot tulevat olemaan pienet, ja jokainen kymmenys on todella merkittävä tällä radalla. Myös aika-ajon merkitys on suuri, Salmenautio muistuttaa.

Kauden edellinen osakilpailu Le Mansin radalla ajettiin ennen juhannusta, jolloin aikaa on jäänyt myös palautumiseen. Paluu rutiineihin tehtiin kuitenkin hyvissä ajoin ennen kauden jälkimmäisen puoliskon alkua.

– Le Mansin jälkeiset pari viikkoa ei hirveästi mietitty kisaamista, ja sen jälkeen aloitettiin valmistautuminen tulevaa viikonloppua varten. Valmistautumiseen on kuulunut fysiikkatreeniä sekä simulaattoriharjoittelua, Salmenautio valoittaa.

Lamborghini Super Trofeo Europen kauden neljäs osakilpailu ajetaan Saksan Nurburgringillä 26.-28.7. Kilpailu esitetään livelähetyksenä Lamborghini Squadra Corsen YouTube-kanavalla. 

Kilpailuviikonlopun aikataulu

Perjantai 26.7.

10:10                 Vapaat harjoitukset 1             1 tunti

14:50                 Vapaat harjoitukset 2             1 tunti

Lauantai 27.7.

12:15                 Aika-ajo 1                               20 minuuttia

12:45                 Aika-ajo 2                               20 minuuttia

16:05                 Kilpailu 1                                50 minuuttia

Sunnuntai 28.7.

11:35                 Kilpailu 2                                 50 minuuttia

Lamborgini Super Trofeon pistetilanne 3/6 osakilpailua

1. Ali – Söderström            50

2. Bonduel                        48,5

3. Caglioni – Gerati           28,0

4. Michelotto                     23,5

7. Salmenautio – Amati     18,5

Edellinen artikkeliMaailman hukkumisten ehkäisyn päivä – Yhdessä voimme ennaltaehkäistä hukkumiskuolemia
Seuraava artikkeliEtelä-Pohjanmaan järvissä paikoin sinilevää