Suninsalmi Soi ja keräsi ennätyksellisen yleisömäärän

Jarkko Järvenpää ja Iltatähdet vetivät Suninsalmen yön viimesenä esiintyjänä sellaisen setin, että se jäi varmasti jokaisen paikallaolleen mieleen!

Suninsalmi Soi – Lähimusiikin festivaali järjestettiin lauantaina miellyttävässä kesäsäässä Lehtimäen Suninsalmella, mikä siivitti festarit ennätysyleisöön. Tapahtuma järjestettiin nyt kahdeksatta kertaa nykyisen organisaation voimin, tosin aikaisemmin pitkälti Pertti Ojalan ja Heikki Jokiahon johdolla toteutetun tapahtuman taakse oli nyt koottu lisää tekijöitä, joiden vastuualueita oli jaettu eri aloille lähtien lupahakemuksista saniteettitilojen hankintaan alueelle.

Tapahtuman puuhajoukossa olikin nyt reilut toistakymmentä henkilöä, taustatukena Lehtimäen Rannankylän Kyläyhdistys ry. Vaikka väkeä järjestelyissä nyt oli enemmän, periaate on edelleen sama. Kaikki työ tehdään talkoin ja myös illan muusikot esiintyvät ilman palkkioita. Tämän ja Alajärven kaupungin Pentti Moision kulttuurirahastosta myöntämän tuen turvin tapahtuma voidaan edelleenkin pitää yleisölle täysin maksuttomana.

MAINOS

Yhteistyö alueella sijaitsevan ravintola Suninsalmen kanssa sujui niin ikään saumattomasti, sillä ravintola satsasi iltaan poikkeuksellisin laajoin ruokailuvaihtoehdoin burgerpuffasta grilli- ja yöruokaan.

Saga ja Silja Kurunmäkeä säesti Scott McBeat Band suoraan Skotlannista!

Kahtena edellisenä kesänä tapahtumaillalle, heinäkuun viimeiselle lauantaille, oli osunut niin kylmä kuin märkäkin sää. Tällä kertaa tapahtuman käynnistyessä viideltä, ja koko illan siitä eteenpäin, saatiin nauttia mitä upeimmasta kesäsäästä.

Väkeä oli paikalla runsaasti jo heti ohjelman alkaessa ja sitä riitti yöhön viimeiseen esiintyjään saakka. Paikalle oli lähdetty perheittän, rannalla riitti uimareita ja lapset kirmasivat rantahietikolla ja nurmella aikuisten jammaillessa musiikin tahdissa.

Tapahtuman henki on positiivinen eikä järjestyshäiriöitä ollut.

Yleisö saapui paikalle niin Lehtimäeltä kuin lähipitäjistäkin, osa hyvän musiikkitarjonnan innoittamatta huomattavasti kauempaakin.

Komea kattaus musiikkia

Suninsalmen illassa esiintymiset aloitti Alavudelta saapunut steelbänd Pan Engine, jonka tarjoilemat rytmit virittivät yleisön illan tunnelmiin.

Vanhaa Roinaa bändin Matti Tuononen ja Taisto Viikeri pitivät menoa yllä tehokkaasti.

Alkuillassa kuultiin pari settiä tanssimusiikkia ja iskelmää. Ensimmäisenä lavalle nousi Mauno Lampimäki yhdessä Pelimannien kanssa. Seuraavaksi kuultiin upeaäänistä Kaarina Tikkamäkeä ja molemmissa näissä seteissä kappaleita esitti myös Jari Mäenpää.

Yksi illan odotettu kohta on housebandin saapuminen lavalle, sillä viime vuosina se on saapunut Suninsalmelle aina eri puolilta maailmaa, bändin jäsenten kuuluessa kuuluisaan Beatin musiikkisukuun. Tällä kertaa Saga ja Silja Kurunmäkeä housebandina säesti Scott McBeat Band suoraan Skotlannista! Asiaankuuluvasti kiltteihin pukeutuneet bändin jäsenet saivat illan aikana kuulla myös kysymyksiä siitä, onko kilttien alla mitään? Vastausta tähän ikuiseen kysymykseen ei kuitenkaan Suninsalmellakaan saatu.

Kun Suninsalmi Soi, Antti Tammilehto on paikalla ja lavalla!

Loppuillan aloitti Suninsalmen jokakesäinen tähtiesiintyjä, Antti Tammilehto & Co! Antti ei pettänyt yleisöään tänäkään vuonna, vaan Suninsalmella saatiin taas ihmetellä, miten on mahdollista päästä kuulemaan tämän tasoista musisointia Lehtimäellä ja vieläpä ihan ilmaiseksi?

Illan edetessä lavan valtasi Ähtärin lahja musiikkimaailmalle, omia biisejään esittänyt Vanhaa Roinaa! Valikoidusti keikkaileva bändi otti lavan haltuunsa kertaheitolla ja biisit iskivät yleisöön kertakuulemalta.

Illan päätti yleisön tanssimaan laittanut, soinilainen Jarkko Järvenpää & Iltatähdet. Jarkko todellakin näytti, mistä on ammattilaiset tehty! Kaikille tutut kappaleet vuosien varrelta tulivat kokoonpanolta niin tuttuina kuin uudistettuinakin versoina ja yleisö pääsi paitsi tanssimaan, myös laulamaan mukana sydämensä kyllyydestä!

Tuula Jokiaho



Exit mobile version