Jatkosarjat käyntiin keskiviikkona

Vimpelin Vedon multijokeri Jere Saukko teki paluun rosteriin ja sai joukkueiden esittelyssä suurimmat aplodit. Hän kirjautti 5/9 kärkilyöntiä ja toi yhden juoksun.
Mainos[adrotate banner="3"]

Miesten Superpesiksen 24 ottelun runkosarjan alkusarjan viimeiset ottelut pelattiin sunnuntaina. Runkosarjan jatkosarjat starttavat tulevana keskiviikkona, jolloin runkosarjan alkusarjan viitonen Vimpelin Veto matkaa neljänneksi sijoittuneen Kempeleen Kirin vieraaksi. Alkusarjan 13. sijalle eli viimeiseksi sijoittunut Alajärven Ankkurit aloittaa alemman jatkosarjan kotiottelulla alkusarjassa yhdeksänneksi sijoittunutta Imatran Pallo-Veikkoja vastaan niin ikään keskiviikkona.

Sekä seitsemän joukkueen ylempi että kuuden joukkueen alempi jatkosarja pelataan yksinkertaisena sarjana. Ylemmässä jatkosarjassa pelataan kuusi ja alemmassa jatkosarjassa viisi ottelua joukkuetta kohti. Ylempään jatkosarjaan selvittivät tiensä Sotkamon Jymy, Manse PP, Kouvolan Pallonlyöjät, Kempeleen Kiri, Vimpelin Veto, Kiteen Pallo -90 ja Joensuun Maila.

MAINOS

Alemmassa jatkosarjassa pelaavat Hyvinkään Tahko, Imatran Pallo-Veikot, Pattijoen Urheilijat, JymyJussit Seinäjoelta, Haminan Palloilijat ja Alajärven Ankkurit. Alemman jatkosarjan viimeiseksi jäävä joukkue putoaa suoraan Ykköspesikseen kaudelle 2025. Jos kaksi tai useampi joukkue on tasapisteissä, kaksi viimeistä pelaavat uusintaottelun suorasta putoamisesta.

Ylemmän jatkosarjan kuusi parasta etenevät suoraan puolivälierin. Seitsemänneksi sijoittunut ja alemman jatkosarjan kolme parasta jatkavat puolivälieräkarsintaan.

Tasaista vääntöä

Vimpelin Veto pelasi sunnuntaina Saarikentällä jännittävän ja tasaisen ottelun Manse PP:tä vastaan. Veto oli voittanut Mansen jo perjantaina suoraan jaksoin 2–0 (1–2, 5–9). Sunnuntaina voittajaa haettiin kotiutuslyöntikilpailun kautta, Mansen voitettua avausjakson 1–2 ja Vedon oltua 3–2 parempi toisella jaksolla. Manse aloitti kotarin iskemällä kaksi juoksua. Vedon vastaus oli piirun verran väkevämpi eli kolme juoksua. Manselle yksi sarjapiste, Vedolle kaksi. Kun Sotkamon Jymy voitti Kiteen Pallon, se betonoi paikkansa runkosarjan alkusarjan voittajana. Sekä Jymyllä että Mansella on 50 pistettä jatkosarjaan lähdettäessä.

Alajärven Ankkurit pelasi runkosarjan alkusarjan viimeisen ottelunsa Kouvolassa. Vieraiden sisäpeli ei ollut jengoillaan. Petteri Kortelaisen toisen jakson toisessa vuorossa lyömä ja Juho Ihamäen tuoma juoksu oli laiha lohtu. Jaksot Koplalle 5–1 ja 6–1. Alempaan jatkosarjaan lähtevien joukkueiden tilanne muuttui sunnuntaina siltä osin, että Seinäjoen JymyJussit kampesi itsensä 20 pisteeseen ja sunnuntaisen vastustajansa Haminan Palloilijoiden ohi joukkueiden keskinäisen ottelun tuloksen perusteella. Tahkolla on alempaan jatkosarjaan lähdettäessä 35 pistettä, IPV:llä ja PattU:lla 21. JymyJusseilla 20, Haminalla 17 ja Ankkureilla 15.

Alkusarjan jatkosarja tarkoittaa myös sitä, että kisa esimerkiksi lyöjä- ja etenijäkuninkaasta on kesken. Mansen Severi Tikkakoski pitää piikkipaikkaa etenijätilastossa 48 tuodullaan. Vedon Mikko Kanala on kahden juoksun päässä. Kärkilyöntitilastossa Joensuun Mailan Niko Korhonen ja Vedon Elmeri Anttila ovat tasalukemissa 162. Lyöjätilastossa Sotkamon Jymyn Roope Korhonen on omalla kymmenluvullaan ja ylittänyt 90 lyödyn juoksun rajapyykin.

Edellinen artikkeliNiku Ketola ennätykseen
Seuraava artikkeliSalmenautio taisteli Nürburgringillä