Niku Ketola ennätykseen

Niku Ketola nosti Pietarsaaren kansallisissa penkkipunnerruskilpailuissa komean 200 kilon tuloksen.

Pietarsaaressa kilpailtiin kansallinen penkkipunnerruskilpailu, jonka järjesti Pietarsaaren Voimailijat. Alajärveltä kisaan osallistui Lapuan Ponnistusta edustava Niku Ketola.

Niku kisasi klassisessa penkkipunnerruksessa sarjassa M120+, kisapuntari näytti kehonpainoksi 123 kiloa.

MAINOS

Suunnitelma oli selvä, avausnostolla varma tulos ja sitten kokeillaan 200 kiloa. Avausnostolla nousi helposti 190 kiloa. Toiseen nostoon sitten se 200 kiloa, ja nosto tulikin ylös! Ennätys koheni viidellä kilolla ja näin hieno rajapyykki rikkoontui.

Kolmannella nostolla ei ollut enää paukkuja enempään, mutta se ei juuri miestä haitannut.

– Tämä on ollut nousujohteinen vuosi voimailun saralla, tammikuun SM-kisoissa 190 kiloakin jäi nousematta, kun taas maaliskuussa paransin kisaennätykseni 195 kiloon.

– Huhtikuussa kokeilin ensimmäistä kertaa 200 kilon kisanostoa, silloin se ei vielä onnistunut, mutta nyt se sitten tuli ylös. Onhan tuosta raudasta haaveiltu siitä asti, kun aloitin kisaamisen kuusi vuotta sitten.

Ketolan tukijoita ovat Rinteen Putki Oy, JS Pinta Oy, OP Alajärvi ja Tilausliikenne Vanhamäki.

Kisat olivat Suomen Voimanostoliiton alaiset. Voimanostoliiton kattojärjestö on IPF (International Powerlifting Federation) ja se on ainoa Maailman antidopingtoimiston (WADA) dopingtestauksen alainen voimanostoliitto.


Exit mobile version