Trimmaaja Tanja elää Alajärvellä unelmaansa

Tanja Vasileva on onnellinen muutettuaan Suomeen ja Alajärvelle viime joulukuussa. Vaikka hän ei voi harjoittaa eläinlääkärin ammattiaan Suomessa, on töitä löytynyt koirien sekä kissojen parista ja opinnot Jamilla ovat mielekkäitä.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven keskustassa poikansa ja koiransa kanssa asuva Tanja Vasileva on kotoisin pienestä ukrainalaisesta kaupungista, josta hän muutti 16-vuotiaana Pietariin opiskellakseen yliopistossa eläinlääkäriksi.

Opiskelujensa jälkeen hän jatkoi eläinlääkärin työssä Pietarissa ja kuusi vuotta sitten Tanja valmistui grooming -kursseilta ja alkoi työskennellä tällä saralla avaamalla oman lemmikkien hoitosalongin.

MAINOS

Tuohon aikaan, ennen Ukrainan sotaa, Tanja lomaili usein Suomessa perheensä kanssa. Suomi tuntui maalle, jossa olisi hienoa asua. Pari vuotta sitten Tanja alkoi opiskella suomen kieltä ja joulukuussa hän muutti Suomeen ja Alajärvelle.

Nyt suomen kieli sujuu Tanjalta jo varsin hyvin ja puuttuvat sanat löytyvät nopeasti kännykän kautta.

Tanja ei voi työskennellä Suomessa eläinlääkärinä, koska Venäjällä suoritettuja opintoja ei täällä tunnusteta. Hän opiskelee nyt Jami Kurejoella puutarhuriksi, koska hän rakastaa kukkia ja haluaa olla tämän alan osaaja tulevaisuudessa. Myös Tanjan poika on koulussa Alajärvellä.

Opiskelun lisäksi Tanja tekee koirien trimmaajan töitä yrittäjänä, ja tätä kautta hän onkin tullut jo tutuksi monelle alueemme asukkaalle.

– Olen onnellinen, kun asun Suomessa ja Alajärvi on minulle todella sopivan kokoinen kaupunki!  Olen kotoisin pienestä paikasta, enkä enää koskaan halua asua sellaisessa suurkaupungissa kuin Pietari, Tanja kertoo. – Haluan asua täällä, haluan että poikani saa asua ja opiskella Suomessa.

Toinen syy Tanjan onneen on se, että hän saa tehdä sitä, mitä rakastaa: puuhailla koirien ja kissojen kanssa.

Tanja tekee pitkällä kokemuksellaan ja eläinlääkärikoulutuksensa avulla koirien trimmauksia ja -pesuja sekä kampauksia kaikille roduille, niin isoille kuin pienille, myös eri tavoin käyttäytyville koirille. Koirille on tarjolla myös näyttelypesut ja -trimmaukset sekä kissoille hoitoa, pesua ja kampauksia.

– Unelmani on avata jonain päivänä lemmikkisalonki myös Suomeen, Tanja sanoo ja kertoo, että etenkin näyttelypesut ja -trimmaukset ovat hyvin vaativia, koska jokaisella rodulla on erilaiset tavat kunnostaa ne näyttelyihin.

Asiakkaita Tanja on löytänyt ystävien, Facebook-mainonnan sekä koirien ulkoiluttajille jaettujen käyntikorttien avulla. Uuden asiakkaan kanssa koirasta otetaan omistajan suostumuksella kuvat ennen ja jälkeen käsittelyn. Omistajan kanssa sovitaan, mitä nämä haluavat ja toivovat. Kun nämä on sovittu, omistajat voivat lähteä asioilleen ja Tanja ilmoittaa, kun lemmikin voi noutaa.

Välillä Tanja saattaa laittaa omistajalle kuvia kesken käsittelyn varmistaakseen esimerkiksi sen, minkä verran omistaja toivoo turkkia leikattavan. Lähtökohtana on se, että työ tehdään niin kuin lemmikin omistaja haluaa ja paras palaute onkin tyytyväinen asiakas.

Turkinhoidon lisäksi Tanja tekee myös ultraääni -hammaspuhdistuksia terveille, ei kovin iäkkäille koirille. Jos koira on iäkäs tai sillä on sydänsairaus, epilepsia tai henkitorven ahtaumaa, on hampaat aina puhdistettava eläinlääkärissä.

Tuula Jokiaho



Edellinen artikkeliSinilevätilanne rauhoittunut
Seuraava artikkeliJaatinen jätti Ankkurit