Topi kirmaa pallojen perässä

Elina Mantovanin omistama hovawart Topi on kunnostautunut etsimällä pesäpalloja Saarikentältä ja Savonjoesta. Sadan pallon raja on ylitetty ja harrastus jatkuu edelleen. Kuva: Hanna-Riikka Uusitalo.

Hovawart-uros Topi, emäntänsä Elina Mantovanin mukaan vähän vanhempi koiraherra, on kunnostautunut Vimpelissä käydessään pesäpallojen keräämisessä. Topia voi hyvällä omallatunnolla kutsua pallokoiraksi, sillä äskettäin Topi ja Elina luovuttivat Vimpelin Vedon toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Kujalalle reilut sata pelipalloa.

– Heinäkuussa 2021 kävimme ensimmäisen kerran keräämässä muutaman pallon. Sen jälkeen olemme joka kesä käyneet keräämässä palloja. Pallot ovat kertyneet yllättävän lyhyeltä ajalta, kun vain kesäisin on tullut palloja keräiltyä. Muutaman kerran saalis se on, ja laskettavissa kahden käden sormin, Elina Mantovani naurahtaa.

MAINOS

Palloja Topi on löytänyt pesispyhätön katsomoiden alta, Savonjoesta ja pensaista – silloin kun niitä Saarikentän reunamilla vielä oli.

– Harrastus jatkuu vielä. Pallojen luovutuksen jälkeen Topi löysi heti kaksi uutta palloa kokoelmaan ja tulemme nekin luovuttamaan.

Tällä hetkellä Topilla ei ole koiramaisia harrastuksia. Tähän vaikuttaa keväällä sattunut loukkaantuminen. Aikaisemmin Topi on kilpaillut tottelevaisuudessa, ottanut metsäjälkeä ja tehnyt palveluskoirahakua.

– Luonteeltaan Topi on iloinen ja energinen tapaus, joka aina keksii myös omatoimisia juttuja, joita tehdä. Pallojen etsintä oli sellainen, että en ollut sitä missään vaiheessa opettanut. Yhtenä kesänä hän vain keksi, että hänpä tuo minulle pallon. Siitä se lähti, että hän rupesi tuomaan minulle palloja, kun Saarikentällä käytiin.

Porvoossa asuvalla Elina Mantovanilla on sukujuuria Vimpelissä. Hän seuraa Vimpelin Vedon Superpesis-taivalta lähinnä sosiaalisen median kautta, mutta käy josksu myös Saarikentällä kannustamassa sinivalkoisia. Pallokoira Topi ei ole käynyt toteamassa Saarikentän jäljittelemätöntä tunnelmaa. Sille riittää pallojen etsiminen.

Virpi Poikelin

Exit mobile version