Alanen lähtee MM-kisoihin

Kolme kertaa peräkkäin kukkasidonnan suomenmestaruuden voittanut Säde Alanen on valittu edustamaan Suomea floristiikan maailmamestaruuskisoihin, jotka pidetään vuoden kuluttua Hollannissa.

Alajärveläinen floristimestari Säde Alanen on valittu Suomen edustajaksi ensi vuoden elokuussa pidettäviin floristiikan maailmanmestaruuskilpailuihin. Kilpailut järjestetään Hollannin Haagissa. Kilpailuun osallistuu floristeja 20:sta eri maasta. Kilpailussa toteutettavat kuusi kukkasidontatyötä sidotaan yleisön edessä Hollannin kansainvälisen tapahtumakeskuksen, King Willem Alexander Theatren, tiloissa ja lavalla. Kilpailussa Säde edustaa Suomen Kukkakauppiasliittoa.

Alanen on 32-vuotias floristiikan superammattilainen Alajärveltä. Hän on voittanut historialliset kolme kertaa peräkkäin kukkasidonnan Suomen mestaruuden. Lisäksi hänellä on runsaasti menestystä useista floristisen alan kilpailuista niin Suomessa kuin kansainvälisilläkin estradeilla.

MAINOS

Valmistautuminen alkanut

Haagissa pidettävän tapahtuman kilpailutyöt on julkistettu ja valmentautuminen tulevaan koitokseen on aloitettu.  Hollannissa käytävän kilpailun ensimmäinen työ on saanut innoituksensa historiallisesta tulppaanimaljakosta. Kilpailuissa toteutetaan lisäksi kasvi-istutus- ja kukkasidontatyö, jossa tulee huomioida Hollannin veden ympäröimä rannikko. Lisäksi kilpailuissa sidotaan ruusukultaa henkivä kukkakimppu. Yhden kilpailutyön innoittajana toimii kuuluisa hollantilainen muotisuunnittelija Iris van Herpen.

– Kisatyöt vaikuttavat inspiroivilta sekä hyvin monipuolisilta. Kilpailun järjestäjä on tehnyt huolellista työtä ja kilpailijat on asetettu tasa-arvoiseen asemaan.

Säde valmentautuu tuleviin kilpailuihin ammattimaisesti ja suunnitelmallisesti. Valmennus ja harjoittelu kilpailuihin tapahtuu Alajärvellä, missä perheellinen huippuammattilainen pystyy irrottautumaan säännölliseen valmentautumiseen. Säteellä on koko valmennuksen ajan oma valmennustiimi mukana sparraamassa ja tukemassa matkaa kohti MM-kilpailuja. Taustalla toimii neljä raudan kovaa floristisen alan ammattilaista, jotka auttavat erilaisissa tehtävissä.

– Tulen antamaan kilpailuprojektilleni kaikkeni! Haluan edustaa Suomea ylpeänä ja tyylikkäästi. Suurimpana tavoitteena on tuottaa kukkien avulla sellaista kauneutta, joka jättää jäljen ihmisten sydämiin.

Exit mobile version