Vedon imussa Vimpeliin

Saarikenttä on tullut tutuksi Veto-faniksi tunnustautuvalle Alejandro Kekonille.
Mainos[adrotate banner="3"]

Helsinkiläinen Alejandro Kekoni ei ole ensimmäinen eikä myöskään viimeinen ulkopaikkakuntalainen, joka fanittaa Saarikentän sankareita eli Vimpelin Vedon miesten Superpesis-joukkuetta. Hän on seurannut Vedon lippulaivajoukkueen taivalta pitkään – jo teini-ikäisenä, jolloin Vedon otteita saattoi nähdä televisiosta. Silloin elettiin aikaa, jolloin Veto oli tehnyt paluun pääsarjatasolle. Hän paljastaa tehneensä valinnan Vedon ja Sotkamon väliltä Vedon hyväksi.

– Muistan Janne Mäkelän niiltä ajoilta. Myöhemmin Henri Puputti oli aika kova.

MAINOS

Luottamus omaan suosikkijoukkueeseen on kova meneillään olevan runkosarjan jatkosarjassakin.

– Puhuin kavereille jo viime syksynä Vimpelissä pelatuissa finaaleissa, että ensi vuonna voitetaan. Alkukausi näytti heikolta. Mutta ei näytä enää, onhan meillä Vainionpää lyömässä, hän viittaa kolmatta kauttaan Vedon kotiuttajajokerina iskevään Jukka-Pekka Vainionpäähän.

Pesiskesää Vimpelissä

Viime kesänä Alejandro pääsi viimein toteuttamaan haaveensa eli näkemään jokipallon livenä. Jokipallo on vimpeliläinen termi, joka tarkoittaa sitä, kun pallo lyödään Savonjokeen.

– Olin kavereiden kanssa kahdeksan päivää Lappajärvellä mökillä. Viikon aikana pelatuissa peleissä pallo meni jokeen noin 20 kertaa, hän muistelee.

Veto on vetänyt Kekonin Vimpeliin siinä määrin, että hänellä on kakkoskoti kunnan keskustan välittömässä läheisyydessä. Kakkoskodista saattaa tulla myös varsinainen koti.

– Olen käynyt katsomassa kaikki Vedon kotipelit. Vietän täällä aikaa kesäisin enemmän kuin Helsingissä.

Hän kehaisee, että Vimpelissä on hyvä porukka ja Saarikentällä hyvä tunnelma. Pesiskatsomo ei ole Kekonille vieras paikka, sillä hänellä on ollut naisten pääsarjatasolla pelaavan helsinkiläisen Roihuvuoren Roihun kausikortti.

Kanala on ykkönen

Haastattelun aikana televisoissa pyöri suoratoistopalvelun välittämä Manse PP:n ja Kempeleen Kirin välinen Superpesis-ottelu. Muiden otteluiden etenemistä Alejandro Kekoni seurasi kännykältään, sillä hänellä oli Pitkäveto vetämässä.

Suosikkipelaajakseen hän nostaa Vedon kakkosvahti Mikko Kanalan.

– Kanala on ollut niin pitkään niin hyvä. Kuulin, että hän on lyönyt koko urallaan 70:llä kärkilyöntien onnistumisprosentilla.

Kanala näkyy myös Kekonin vaatekaapissa, josta löytyy kaksi ”Kaniksen” aitoa pelipaitaa. Kaapissa on myös Elmeri Anttilan, Teemu Kinnusen, Olli Heikkalan, Mikko Vihriälän ja Matias Rinta-ahon aidot pelipaidat sekä Lapuan Virkiän naisten Superpesis-joukkueessa pelaavien Charlotta ja Camilla Höglundin pelipaidat.

– Kanalan paitoja ei ole pesty, koska niissä on vielä hiekkaa.

Vedon vahvuus ja avain menestykseen on Alejandro Kekonin mielestä vahva joukkuepeli.

– Esimerkiksi Elmeri Anttila ja Vedon jokerit ovat pelanneet hyvin. Sotkamo kaatuu jokipalloilla tai Vainionpään kumuroilla, hän ennusti kaksi päivää ennen Vedon ja Jymyn välistä ylemmän jatkosarjan kohtaamista. Vanhat kilpakumppanit kävivät Saarikentällä tiukan taiston, jossa Sotkamo vei voiton kotiutuslyöntikilpailussa.

Alejandro Kekoni veikkaa Superpesiksen neljän kärkeen Vetoa, Kouvolan Pallonlyöjiä, Mansea ja Jymyä. Lopullisesta paremmuusjärjestyksestä hän ei sano tässä vaiheessa mitään.

Intohimona jalkapallo

Jos Veto ja pesäpallo saavat Alejandro Kekonin innostumaan, niin sitä tekee myös jalkapallo, jota hän pelaa edelleen.

– Jalkapallo on lähellä sydäntä, enemmän kuin pesis.

Sydän sykkii etenkin espanjalaiselle Real Madridille, joka tunnetaan lempinimellä Los Blancos. Jo uransa lopettanut Raúl González Branco – taitelijanimeltään Raúl – on Kekonin jalkapallosuosikki. Myös Alejandron koira nimettiin aikanaan Raúlin mukaan.

Biljardi kuuluu Vedosta innostuneen Alejandro Kekonin rakkaisiin harrastuksiin.

– Olin katsomassa Real Madridin ja Eintracht Frankfurtin välisen UEFA:n Supercupin finaalin Helsingin Olympiastadionilla elokuussa 2022. Haluaisin joskus käydä Realin kotistadionilla Estadio Santiago Bernabéulla. Jos matka toteutuu, se täytyy tehdä junalla ja laivalla.

Alejandro Kekoni kertoo harrastaneensa elämänsä aikana kymmentä eri urheilulajia. Tällä hetkellä hän pelaa etenkin biljardia, ja minigolfiinkin löytyy lahjoja. Hän seuraa luonnollisesti myös meneillään olevia olympiakisoja – kaikkea, mitä televisiosta tulee: yleisurheilua, tennistä, jalkapalloa. Talvella hänet saattaa tavata katsomasta Vedon Naisten Korisliiga -joukkueen otteluita.

Edellinen artikkeliAlanen lähtee MM-kisoihin
Seuraava artikkeliUintikeskuksen rakentaminen vauhdissa