Kotarin kautta uusintaan

Elmeri Anttila iski runkosarjan ylemmän jatkosarjan viimeisessä ottelussa Vedolle kolme juoksua ja myös toi kolme. Hän voitti kärkilyöntitilaston toista kertaa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Veitsi kurkulla Superpesiksen sarjapaikkansa suhteen pelannut Alajärven Ankkurit karisti suoran putoamisen peikon sunnuntaina Haminan Vallikentällä.

Tappio olisi tiennyt sinikeltaisille putoamista Ykköspesikseen. Ankkurit vei niukkajuoksuisen ottelun avausjakson ja Haminan Palloilijat toisen. Kotiutuslyöntikilpailun sisällä aloittanut AA iski tauluun kolme juoksua. Kun HP sai vain yhden, kirjattiin tulos Ankkureiden hyväksi 1–2k (0–2, 3–1, 0–0, 1–3.).

MAINOS

1223-henkisen yleisön edessä pelatussa alemman loppusarjan jumbofinaalissa oli isot panokset. Molemmat joukkueet kehittelivät ottelussa kahdeksan kotiutustilannetta. Kotarissa Ankkurit sai heti kahdesta ensimmäisestä parista juoksut. Elmeri Ilvonen kotiutti Nestori Yli-Sissalan kakkossaumaa puhkoneella lyönnillä. Toisen parin Tuukka Etula iski lapalaakaa keskelle taakse ja Atte Kuosmanen kipaisi kotiin.

Viidennen parin Juho Ihamäki puhkoi myös saumaa rikki ja Elmeri Koivusalmi toi 0–3-juoksun. Hamina vastasi yhdellä onnistuneella kotiutuksella. Haminan Palloilijat ja Alajärven Ankkurit päätyivät keskinäisen kohtaamisensa jälkeen 21 pisteeseen. Ykköspesikseen putoavan joukkueen kohtalo sinetöidään puolueettomalla kentällä pelattavassa uusintaottelussa.

Ottelupaikka tai -päivä eivät ole vielä tiedossa.

Veto murskasi Kiteen

Vimpelin Veto oli jo aikaisemmin varmistanut ylemmässä loppusarjassa neljännen sijan. Runkosarjan jatkosarjan viimeisessä ottelussaan Veto sai vastaansa Kiteen Pallo 90:n, joka pysyi saarikenttäläisten vanavedessä vain 3–1 päättyneellä avausjaksolla.

Toisen jakson ensimmäisessä sisävuorossa Veto oli tyly isäntä ja iski Kiteen ulkokentästä yhdeksän juoksua. Vauhti hiipui hieman seuraavissa vuoroissa. Jakso kirjattiin Vedolle 13–0. Veto kehitteli ottelussa 29 kolmostilannetta ja pystyi pitämään KiPa:n 12 kolmostilanteessa.

Laajalla rintamalla onnistuneen kotijoukkueen sisäpelin sankareita olivat kunnarin ja yhden tavallisen lyönyt ja kolme juoksua tuonut Matias Rinta-aho, 1+4 lyönyt ja yhden tuonut Janne Mäkelä, kunnarin lyönyt ja kolme juoksua tuonut Mikko Vihriälä sekä kolmesti kotiuttanut ja yhden juoksun tuonut Jukka-Pekka Vainionpää.

Vedon parhaana palkittiin kolmoskoppari Elmeri Anttila, joka sekä löi että toi kolme juoksua. Anttilalla oli mailan varressa sataprosenttinen ilta: kärkilyönnit 12/12. Hän myös ohitti Joensuun Mailan Niko Korhosen kärkilyöntitilastossa. Anttilan saldo oli 201 ja Korhosen 195 kärkkäriä. Anttila voitti kärkilyöntitilaston myös kaudella 2022.

Vedon kausi jatkuu Saarikentällä tulevana lauantaina kello 16 puolivälieräottelulla Kempeleen Kiriä vastaan.

Edellinen artikkeliVapepa auttaa eksyneen löytämisessä
Seuraava artikkeliArpaisten patikalla juhlatunnelmaa