Valokuituverkko laajenee Alajärvellä

Alajärven Puhelinosuuskunta JAPO on saanut Etelä-Pohjanmaan Ely-keskukselta myönteiset rahoituspäätökset Alajärvelle, Lapualle ja Kauhavalle toteutettaviin valokuituhankkeisiin.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Puhelinosuuskunta (JAPO) on saanut Etelä-Pohjanmaan elinkeino- ympäristö- ja liikennekeskukselta myönteiset rahoituspäätöksen Alajärvelle, Lapualle ja Kauhavalle toteutettaviin valokuituhankkeisiin.

Alajärvellä myönteisen rahoituspäätöksen ovat saaneet Kaartunen-Menkijärvi-valokuituhanke ja Uusikylä-Möksy-valokuituhanke. Lapualla hankerahoitus on myönnetty Hirvijoki-Laakeri-Ojutkangas-valokuituhankkeelle. Kauhavalla hankerahoituksen saa Salo-Ylikoski-Saarijärvi-Porkholma valokuituhanke. Hankkeiden tavoitteena on saada nopea ja toimintavarma valokuituliittymä alueen asukkaille, kausiasukkaille, yrityksille ja maatiloille. JAPO suunnittelee ja rakentaa alueille valokuituverkon.

MAINOS

JAPO:n toimitusjohtaja Toni Harjula kertoo, että seuraavaksi hankkeet etenevät valokuituverkkojen suunnitteluun ja rakennustöiden julkiseen kilpailutukseen. Harjulan mukaan maanrakennustyöt alkavat tulevan vuoden aikana. Hankkeet valmistuvat vuoden 2026 loppuun mennessä.

Harjula kertoo, että jos alueilla vakituisesti +asuva, yrittäjä tai kesäasukas ei ole vielä tilannut liittymää, vielä ehtii hyvin mukaan.

– Hankealueille otetaan liittymätilauksia vastaan edelleen.

JAPO on Harjulan mukaan muuttunut järviseutulaisesta yrityksestä alan eteläpohjalaiseksi toimijaksi, jolla on 3 500 valokuituasiakasta. Ylihärmän ja Kortesjärven keskustan valokuituhankkeet valmistuvat syyskuussa. Näiden kohteiden lisäksi myös Seinäjoen Untamalassa päästään JAPO:n valokuidun piiriin vielä tämän vuoden aikana.

Edellinen artikkeliArpaisten patikalla juhlatunnelmaa
Seuraava artikkeliElofestivaalit kansoittaa Leppälänkylän