Elofestivaalit kansoittaa Leppälänkylän

Leppälän Maa- ja kotitalousseura toteuttaa seitsemännen kerran järjestettävät Elofestivaalit talkootyönä. Traktoreiden mäkivetokisan yleisö kuljetetaan Leppälä-talolta kisa-alueelle traktorikyydein.

Kuortaneella toimiva Leppälän Maa- ja kotitalousseura järjestää tulevana lauantaina Elofestivaalit, jotka muodostuvat päivällä järjestettävästä traktoreiden mäkivetokilpailusta ja Leppälä-talolla pidettävästä iltatapahtumasta. Iltatapahtumassa esiintyvät Kake Randelin, Yölintu ja dance-musiikkia esittävä Chorale. Traktoreiden mäkivetokisat ovat olleet osallistujamääriltään kahtena viime vuonna Suomen suurimmat. Viime vuonna Mäkitiellä nähtiin 55 traktoria. Tapahtumaa oli seuraamassa tuhat henkeä.

Elofestivaalien juuret juontavat vuoteen 1990, jolloin Leppälänkylällä pidettiin ensimmäiset mäkivetokisat. Kisoja järjestettiin seitsemät, jonka jälkeen maa- ja kotitalousseuran toiminta hiljeni.

MAINOS

– Sitten me innostuimme uudestaan. Tämänvuotisessa kilpailussa nähdään kaikki Suomen huiput. Ennakkoilmoittautumisia on saatu, ja kilpailuinto kova. Kilpailijoita on tulossa esimerkiksi Vieremältä ja Rantasalmelta. Saimme syksyllä tiedusteluja Norjasta saakka. Sieltä on tulossa ihmisiä seuraamaan tapahtumaa, summaa vetokisatoimikunnan puheenjohtaja Ismo Mustapää.

Mittava ponnistus

Traktoreiden mäkivetokisassa on kymmenen eri sarjaa ja traktorit on luokiteltu niiden hevosvoimien mukaan. Mukana on sekä vakiotraktoreita että viritettyjä menopelejä. Kilpailuhistorian nuorin osallistuja on ollut Mustapään mukaan seitsemänvuotias. Tämä on mahdollista, sillä kilpailu tapahtuu suljetulla alueella, eikä traktorikorttia vaadita. Mustapää sanoo, että tähän lajiin kasvetaan.

Jussi Leppämäki (vas.) ja Vesa Sallila kuuluvat Elofestivaalien talkooväkeen. Tänäkin vuonna on luvassa tapahtuma, joka vetää paikalle traktoreiden mäkivedon Suomen huiput, nimekkäät esiintyjät ja paljon tapahtumavieraita.

Traktoreiden mäkivetokisat järjestetään 400 metrin päässä Leppälä-talolta. Ismo Mustapää kertoo, että Leppälä-talon välittömässä läheisyydessä on runsaasti parkkitilaa autoille. Katsojat viedään kisapaikalle traktorikuljetuksella.

Elofestivaaleja on ollut järjestämässä sadan hengen suuruinen talkoolaisten joukko. Talkooväkeä on saatu 130 talouden Leppälänkylän lisäksi Kuortaneen muilta kyliltä ja myös naapurikunnista. Yhteistyötä on tehty Pylkönmäen suuntaan. Pylkönmäellä järjestettiin Pönkkä Pulling -nimiset traktoreiden mäkivetokisat kesäkuussa. Leppälänkyläläisiä oli mukana talkoissa ja pylkönmäkeläiset tulevat vuorostaan talkoilemaan Leppälänkylän tapahtumaan.

– Tämä on meille voimainponnistus. Meitä on tukemassa 160 yhteistyökumppania. Kisa-alueella on koneita näytillä. Muutamia markkinamyyjiä tulee paikalle. Kyläyhdistyksen naisosasto myy ruokaa ja juomaa.

Kake Randelin, Yölintu ja Chorale esiintyvät iltatapahtumassa Leppälä-talon piha-alueella olevalla ulkolavalla. Talon sisällä on 200 neliömetrin sali, jossa voi laulaa karaokea. Iltatapahtuma on vetokisan tapaan ikärajaton, mutta tapahtuma-alueella on rajattu anniskelualue.

Exit mobile version