Isovanhempien päivästä menestys

Isovanhempien päivä sai lapset ja isovanhemmat liikkeelle Soinissa. Päivän ohjelmaan kuului esimerkiksi ongintaa. Kuva: Linda Hiipakka.
Mainos[adrotate banner="3"]

Mannerheimin lastensuojeluliiton Soinin paikallisyhdistyksen järjestämä Isovanhempien päivä kokosi yhteen noin 50 henkilöä: 20 aikuista ja 30 lasta. Tapahtumarikasta päivää vietettiin Lauttosen rannassa ja suosiollisessa säässä.

Päivää viriteltiin käyntiin Ossi Mäki-Reinin pitämällä muskarilla, jossa oli sadonkorjuuseen liittyviä lauluja. Laulujen sanat olivat opettavaisia: samalla lapset oppivat esimerkiksi vihanneksista jotakin uutta. Muskarin jälkeen oli hyvä hetki ruokailla ja sieltä siirtyä toimintapisteille. Ohjelmassa oli kivien maalausta ja ongintaa. Pihapeli-toimintapiste tarjosi mölkkyä, sulkapalloa, tarkkuusheittoa ja jalkapalloa.

MAINOS

– Toimintapisteillä oli myös hiekkaleikkejä, lautapelejä ja värityskuvia. Isovanhemmatkin saivat leikkiä hiekkaleikkejä, kertoo Mannerheimin Lastensuojeluliiton Soinin paikallisyhdistyksen hallituksen jäsen Linda Hiipakka.

Linda Hiipakan mukaan porukka hajaantui hyvin eri toimintapisteille.

– Toimintapisteiden jälkeen oli kahvit ja osa lähti sen jälkeen kotiin. Osa jatkoi vielä toimintapisteiden parissa.

Idea lasten ja isovanhempien yhteisen päivän järjestämiseksi nousi esiin MLL:n paikallisyhdistyksen hallituksen kokouksessa.

– Nousi esiin, että tällainen tapahtuma pitäisi järjestää. Viime vuonna järjestimme tapahtuman ensimmäistä kertaa. Tapahtuma oli tykätty ja ajattelimme, että pidetäänpä tänäkin vuonna. Mukavasti oli porukkaa eli eiköhän tästä yritetä saada perinne.

Ensi vuoden toimintaa ei MLL:n Soinin paikallisyhdistys ole vielä lyönyt lukkoon. Linda Hiipakka on toiveikas, että varmasti hallituksen väki keksii jonkin tapahtuman Soiniin.  Yhdistyksen toimintamuotoja ovat olleet perhekerho ja tapahtumat – kuten esimerkiksi vapputapahtuma. Kesällä yhdistyksen jäsenille järjestettiin retki Saarijärvellä sijaitsevaan Puuhapuisto Veijariin.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeliLotta suuntaa Saksaan
Seuraava artikkeliWimma kutsuu tanssimaan