Wimma kutsuu tanssimaan

Tanssikoulu Wimma aloittaa uuden lukuvuotensa viikon kuluttua. Alajärvellä ryhmät kokoontuvat koulukeskuksen auditorion peilisalissa. Kuva: Mika Alavesa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä, Alavudella, Seinäjoella, Lapualla ja Ilmajoella toimivan Tanssikoulu Wimman uusi lukuvuosi on jo nurkan takana. Alajärvellä kurssit alkavat perjantaina 23. elokuuta. Alajärven koulukeskuksen auditorion peilisalissa järjestetään viisi eri ryhmää kuusivuotiaista aina yli 15-vuotiaille.

Viime lukuvuonna Wimman tunneilla tanssin riemua koki 80 lasta ja nuorta. Yrittäjä Anne Välisaari arvelee harrastajamäärän olevan samoilla tietämillä myös alkavana lukuvuonna.

MAINOS

– Joihinkin ryhmiin on vielä tilaa eli uusiakin harrastajia mahtuu mukaan.

Ajan hermolla, leikin varjolla

Neljättätoista vuottaan toimivassa Tanssikoulu Wimmassa voi harrastaa alle kouluikäisille suunnattua lastentanssia. 6–8-vuotiaille on dance-ryhmä. 9–11-vuotiaille ja 12–14-vuotiaille koululaisille on tarjolla show- ja street -tanssia. 15+-ryhmä on nimensä mukaisesti tarkoitettu yli 15-vuotiaille ja siinä harjoitellaan show- ja street -tanssia. Poikia on mukana etenkin pienempien ryhmissä. Dance-ryhmän opetus sisältää Anne Välisaaren mukaan paljon erilaisia tanssin elementtejä.

– Tässä ryhmässä tanssia lähestytään osittain leikin kautta, vaikka ollaankin oikealla tanssitunnilla. Lastentanssiryhmässä asiat tehdään leikin kautta tai leikin lomassa.

Yksittäinen tanssitunnin pituus on 45 minuuttia.

Anne Välisaari kertoo, että tanssinopettajien pitää pysyä kartalla siinä, mitä musiikkia nuoret kuuntelevat. Musiikkia pyritään kuitenkin käyttämään monipuolisesti.

– Opetus menee osin hittibiisien mukaan, mitä tehdään. Tunnit painottuvat esimerkiksi hip hopin maailmaan. Show-tanssissa käytetään paljon pop-biisejä. Nuorille tutut pop-biisit tuovat heille kontaktipintaa, että he pystyvät kotona tanssimaan lempparibiiseihinsä meidän omilta tanssitunneilta.

Tanssikoulu Wimmalla on kahdeksan päätoimista opettajaa ja seitsemän sivutoimista opettajaa. Anne Välisaarelle itselleen on sydämen asia, jos saa tanssikipinän syttymään kaikenikäisissä, mutta varsinkin lapsessa ja nuoressa.

– Tanssista voi tulla elinikäinen harrastus tai jopa ammatti. Meillä on oppilaita, jotka ovat aloittaneet tanssiharrastuksen seitsemänvuotiaina ja nyt he tekevät ammattilaisina työtä tanssinopettajana. Olen saanut seurata huimia kehityskaaria, joita on saanut seurata ja jotka ovat itselle liikuttavia. On tosi iso juttu, että he ovat pitäneet tanssista näin paljon.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeliIsovanhempien päivästä menestys
Seuraava artikkeliMeijeripukilta Suojeluskuntatalolle