Meijeripukilta Suojeluskuntatalolle

Tarja Kultavuoren ja Arja Tikkasen käsikirjoittamassa Meijeripukilla-musiikkinäytelmässä nähdään muiden muassa Aada Antila ja Helmi Puumala.

Alajärvellä toimiva Sipsetti ry. toteuttaa Alvar Aalto -viikolle Meijeripukilla-nimisen musiikkinäytelmän. Sen tapahtumat lähtevät liikkeelle kahden naisen kohdatessa aamusella meijeripukilla viedessään maitoa sinne. Paikalle pyörähtää myös kaksi eläväistä tyttölasta.

Tarja Kultavuoren ja Arja Tikkasen käsikirjoittamassa musiikkinäytelmässä nähdään käsikirjoittajakaksikon lisäksi Aada Antila ja Helmi Puumala. Säestyksestä ja lavastuksesta vastaa Marko Penninkangas. Tunnin mittaisessa esityksessä kuullaan muiden muassa Kielon jäähyväiset, On neidolla punapaula ja Hiski Salomaan säveltämä ja sanoittama Tiskarin polkka.

MAINOS

Tarja Kultavuori kertoo saaneensa idean musiikkinäytelmään ollessaan lenkillä kotimaisemissaan Alajärven Levijoella. Vanhan meijeripukin ohi kulkiessaan hän tuli miettineeksi sitä, kuinka tärkeitä tapaamispaikkoja meijeripukit ovat olleet maamme historiassa.

– Siitä yhtäkkiä lähti, että meijeripukin voisi liittää historiallisiin tapahtumiin.

Historiallinen näkökulma saatiin Alajärvellä aikanaan toimineesta ja sittemmin palaneesta meijerirakennuksesta, joka toimi illanviettopaikkana. Musiikkinäytelmä kertoo sivustakatsojien silmin vuosista 1919 ja 1920, jolloin Alvar Aalto suunnitteli Alajärvelle suojeluskuntatalon, joka sittemmin on tunnettu nuorisoseurantalona. Laulut ja tarinat siivittävät tapahtumia, jotka päättyvät suojeluskuntatalon vihkiäisiin. Tarja Kultavuori kertoo tutkineensa Arja Tikkasen kanssa musiikkinäytelmän tapahtuma-aikaan liittyviä tapahtumia, joiden pohjalta käsikirjoitusta tehtiin.

Meijeripukilla-musiikkinäytelmä esitetään kolme kertaa Alajärven nuorisoseuralla: perjantaina 30.8. kello 18, lauantaina 31.8. kello 14 ja maanantaina 2.9. kello 19. Nuorisoseuran väki vastaa kahvituksesta ennen ja jälkeen esitysten.

Virpi Poikelin

Exit mobile version