Ankkureiden naiset etenivät Ykköspesis-karsintaan

Alajärven Ankkureiden naisten edustusjoukkue on selvittänyt tiensä suomensarjan länsilohkon välierä – ja finaalisarjan voittojen myötä itsensä Ykköspesis-karsintaan.

Karsinta käydään viiden joukkueen yksinkertaisena sarjana, jossa jokaiselle joukkueelle tulee kaksi kotiottelua ja kaksi vierasottelua.

Välierissä Ilmajoki kaatui otteluvoitoin 2-1 Välierä-sarjassa Ilmajokea vastaan Ankkurit joutui koville. Sarjan kokenein joukkue Ilmajoki esitti Laura Nurmelan johdolla Ankkureita vastaan varsinkin omissa kotiotteluissaan lyöntipeliä, jota ei ollut aiemmin sarjassa nähty ja pisti Ankkureiden ulkopelin todella ahtaalle.

Ottelusarjan avausottelu päättyikin Ilmajoen niukkaan 1-0-voittoon. Tämän jälkeen Ankkurit ryhdisti otteitaan sarjan toiseen otteluun Alajärvellä ja pystyi voittamaan sen puhtaasti 2-0. Ratkaiseva kolmas ottelu pelattiin seuraavana päivä Ilmajoella. Vaiherikas ja juoksurikas ottelu kuitenkin päättyi Ankkureille jaksovoitoin 2-0 ja Ankkurit selvitti tiensä lohkofinaaliin.

Upea finaalisarja Lapuan kanssa Finaalisarjaa leimasi otteiden osalta hieman samanlainen kehityskaari kuin lohkovälierissä. Lapua oli lohkovoittajana ehkä niukka ennakkosuosikki ottelusarjaan lähdettäessä, koska kauden keskinäiset pelitkin olivat menneet molemmat Lapuan nimiin.

Finaalisarjan avausottelussa ei juoksuilla juhlittu, mutta Lapua oli selkeästi ottelussa parempi voittaen ottelun 1-0. Toisessa osaottelussa ratkaisua haettiin supervuorosta, kun molemmat joukkue voittivat jakson. Supervuorossa Ankkurit pystyi kuitenkin pelin kääntämään 2-1 voitoksi ja siirtämään ottelusarjan ratkaisun kolmanteen otteluun.

Kolmannessa ottelussa Lapua näytti pelin alussa menevän menojaan, mutta ottelun momemtum kääntyi neljännessä vuorossa, jossa Ankkurit sai sisäpelissä ensimmäiset juoksut aikaiseksi. Vaikka se ei jaksovoittoon riittänyt, niin se siivitti joukkueen toisen jakson voittajaksi. Supervuorossa Lapuan yksi juoksu ei riittänyt, kun Salla Lahti niittasi Ankkureille kerralla kolme. Tie Ykköspesis-karsintaan oli raivattu.

Karsintasarjassa tuttuja vastustajia kaukaa maakunnista Karsintasarjan vastustajat tulevat ympäri Suomen. Kotiotteluissa vastaan asettuu Mynämäen Vesa ja Oulaisten Huima. Vierasreissut tehdään Viinijärvelle ja Hyvinkäälle. Sarja pelataan yksinkertaisena, pelkästään viikonloppuisin.

Karsintasarjan kaksi parasta nousee Ykköspesikseen 2025. – Joukkue lähtee karsintasarjaan tosissaan, mutta ilman menestymispaineita. Joukkueet ovat suurelta osin tuttuja, joten siinä mielessäkin on kiva lähteä mittaamaan omaa tasoaan. Nämä ovat isoja kokemuksia nuorille ja vähän vanhemmillekin pelaajille.

Ensimmäinen karsintasarjan ottelu luultavimmin alkaa sunnuntaina 25.8. Kitrolla Mynämäkeä vastaan.