Elina Hotakainen ryhtyi yrittäjäksi jo parikymppisenä ja lisää on luvassa!

Elina Hotakainen on toiminut jo parin vuoden ajan yrittäjänä FinnLite -kynttilöiden suoramyyjänä. Ensi vuoden puolella hän laajentaa toimintaansa koskemaan yksityisiä kotipalveluja, mihin lähihoitajan koulutus ja työhistoria antaa hyvät eväät. Elinan sylissä Sergei -kissa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Levijoella yhdessä avopuolisonsa ja kissojen kanssa asustava, 23 -vuotias Elina Hotakainen perusti suoramyyntiyrityksen jo pari vuotta sitten.

Lähihoitajaksi opiskellut ja sitä työtä keikkatyönä tekevä Elina on aina ollut aktiivinen ja toimeen tarttuva, joten sivutoimiseksi yrittäjäksi ryhtyminen ei häntä arveluttanut.

MAINOS

Elina myy suoramyyntinä FinnLite -kynttilöitä kautta maakunnan, lähinnä markkinoilla, messuilla ja kutsuilla syntyneille asiakaskontakteille. Kynttiläjuttuun hän innostui, koska on ollut itse kynttiläfani jo ihan nuoresta tytöstä saakka.

– Kun PartyLite loppui täällä, suhtauduin ensin epäröivästi FinnLiten tuotteisiin. Kun pääsin tutustumana niihin kutsuilla, niin se oli sitten menoa!

Kynttilöitä esitellyt konsultti huomasi nuoren naisen innostuksen ja kertoi hänelle tarkemmin konsultin hommista. Elina totesi, että mikspä ei, ja niin hän perusti oman toiminimen.

– Tämä aika on ollut todella hyvää yrittäjyyden opettelua. Osa asioista tulee valmiina FinnLitelta, mutta ei kaikki. Itselläni on ollut halu oppia ja saada lisää tietoa. Siihen tämä on ollut todella hyvä keino.

Konsultin työ on Elinalle muutenkin todella mieleistä, sillä siinä tapaa paljon uusia ihmisiä ja kun asiakkaat ihastuvat tuotteisiin, siitä tulee hyvä mieli. Elina on käynyt esimerkiksi Kristiinankaupungin isoilla markkinoilla esittelemässä tuotteitaan ja seuraavaksi hän on menossa Vaasaan Kotona-messuille.

Talvikaudella hän on mukana kutsuilla pari kertaa kuukaudessa ja toiminta-alueena on koko pohjanmaa rannikkoa myöten. Iso osa myynnistä tapahtuu nykyisin jo Facebook- tai Instagram -sivujen kautta tutuille asiakkaille.

Kotiapua kohtuullisin hinnoin

Lähihoitajan työssään Elina tekee usein töitä kotipalvelussa ja kokee, että siinä olisi paljon parantamisen varaa.

Tästä syystä hän on päättänyt laajentaa yrityksensä toiminnan yksityisten sosiaalipalvelujen tuottajaksi, sisältäen niin asiakkaiden avustamista, siivousta, viriketoiminnan järjestämistä ja kaikkea muuta, mitä voidaan toteuttaa ilman lääkelupia.

Nuoren yrittäjän johtotähtenä yritysideassaan on nimenomaan se, että hän voisi tuottaa monipuolista ja ikäihmistä arvostavaa kotipalvelua ilman suuria tuottotoiveita. – Haluan pitää hinnat kohtuullisina, jotta jokaisella olisi varaa valita itselleen parempaa palvelua. En ole kiinnostunut rikastumisesta, se riittää, että tulen toimeen.

Tällaisen kotipalvelun toteuttaminen olisi Elinalle unelmatyö, sillä hän tietää että monelle ikäihmiselle jo se, että kotiin tulee puhelias, iloinen ihminen hoitamaan kodin askareita vaikkapa yhdessä asiakkaan kanssa, tai järjestämään hänelle viriketoimintaa, olisi iso asia!

Unelman toteuttaminen on nyt siinä mallissa, että yrityksen nimi on vaihtumassa ja siitä tulee Ellun Symppiskoti! Kun nimenmuutos on saatu valmiiksi, on aika hoitaa lupa-asiat, vakuutukset ja rekisteriasiat kuntoon. Luvissa voi mennä jopa puoli vuotta, joten toiminnan käynnistyminen konkreettisesti menee ensi vuoden puolelle.

Vaikka Elinan koti on Alajärvellä, hän ei kaihda pidempiäkään matkoja, joten toimialueekseen hän kaavailee koko Etelä-Pohjanmaata. Lähihoitajan keikkatöitäkin hän tekee milloin Lapualla, milloin Evijärvellä, joten ajomatkoissa ei ole hänelle mitään uutta!

Tuula Jokiaho



Edellinen artikkeliEtelä-Pohjanmaan hyvinvointialue valmistelee palveluverkkouudistusta – kysely asukkaille
Seuraava artikkeliKurejoen Puutarhalta vinkit onnistuneisiin syysistutuksiin