Alavolin syyskausi vauhtiin Aalto-viikolta

Aaltoliikkeessä -tanssiteosta harjoitellaan kolmenkymmenen Alavolin tanssinharrastajan voimin.

Alavoli tarjoaa liikuttavaa ohjelmaa Alvar Aalto -viikolla.

Aaltoliikkeessä -tanssiteos on ammentanut innoitusta Aallon arkkitehtuurista. Katsojat ovat keskiössä Aaltokeskuksen viheralueella, ja esityksen edetessä tanssiesitykset saavat puiston ympäriltä taustakseen Aallon suunnittelemia rakennuksia.

MAINOS

Aaltoliikkeessä on osa perjantai-illan 30.8. avajaisohjelmaa. Tämän lisäksi teos esitetään sunnuntaina 1.9. kello 17, perjantaina 6.9. kello 19 sekä lauantaina 7.9. kello 14. Koreografia on seuran puheenjohtajan ja pitkäaikaisen ohjaaja-koreografin Minna Latvalan käsialaa ja esiintyjinä on kolmisenkymmentä Alavolin tanssijaa aikuisten esiintyvistä ryhmistä.

Maistiaisia kauden aikuisliikuntatarjonnasta tarjoillaan Puistojumpassa lauantaina 7.9. kello 11–13 Aaltokeskuksen viheralueella. Mikäli kova sade yllättää, jumpataan seuran aikuisliikunnan kotisalissa Paavolan koululla.

Viime kautena etenkin aikuisliikkujien määrän kasvu nostatti seuran jäsenmäärän 400 liikkujan rajapyykin yli. Ryhmäliikuntatuntien määrää on kasvatettu entisestään, ja tarjontaa laajennettu niin, että kaikki voisivat löytää itselleen sopivan ryhmän.

Aerobic, Lihaskunto ja FasciaMethod sekä Miesten kuntotreeni ovat löytäneet harrastajakuntansa, mutta kaikkiin ryhmiin voi tulla uutenakin mukaan. Mitään pääsyvaatimuksia ei ole.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Lavis palaa ohjelmistoon harrastajien toiveesta. Laviksesta on myös matalan kynnyksen Vire-versio, jossa jumpataan tuolilla istuen lavatanssimusiikin tahdissa. Torstain tanssitunnin jatkeena on naisten esiintyvä ryhmä.

Vire-Laviksen lisäksi senioreille on suunnattu Ikiliike-ryhmä, jossa kuntoillaan monipuolisesti. Kivassa seurassa hoituu myös mielen virkistyminen. Myös senioreille on oma esitysryhmä. Tanssin liikesarjojen opetteleminen on tutkitusti myös ihan parasta muistijumppaa.

Perheen pienimmät 1–4-vuotiaat voivat touhuta Tenavien temppuradalla, ja Viskareille ja Eskareille on oma ryhmänsä. Koululaisille on voimistelua, tanssia ja Freegymiä, nuorille tanssia. Paavolan koulun lisäksi lasten ryhmät kokoontuvat monitoimihallilla, missä on erinomaiset välineet ja telineet myös voimisteluun.

Seuran aikuiset ohjaajat ovat terveydenhuollon tai opetusalan ammattilaisia. Seuran nuoret ohjaajat ovat puolestaan kaikki Voimisteluliiton ohjaajakoulutuksen käyneitä, ja nuoren ohjaajan tukena on Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelman mukaisesti seuran aikuinen vastuuhenkilö.

Alavoli on vahva harrasteseura, ja haluamme liikuttaa kaikenikäisiä alajärveläisiä ja lähikuntienkin asukkaita. Osallistumismaksut ovat maltillisia, sillä yhdistys ei tavoittele toiminnallaan taloudellista voittoa.

Voitto on se, että uusi ihminen löytää harrastuksen hyvästä seurasta. Tule mukaan liikunnalliseen harrastuskauteen!

Minna Latvala

Exit mobile version