Arkkitehtuuria etsimässä – jokaisen kädenjälki on tärkeä

Kuvataidekoulu Eeron avoimissa ovissa on esillä oppilaiden tekemiä Unelmien talo -töitä ja pienoismalli Alajärven kirkosta.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alvar Aalto -viikon kunniaksi Kuvataidekoulu Eeron toimintaan pääsee tutustumaan perjantaina 30.8. kello 17-20 osoitteessa Sairaalatie 3, Alajärvi (”Alareksin alakerta”).

Avoimien ovien päivässä pääset eri kokeilupisteissä testaamaan maalausta, piirtämistä ja saven muotoilua.

MAINOS

Kuvataidekoulu haluaa olla mukana Alvar Aalto – viikolla omalla panostuksellaan. Jokaisen ainutlaatuinen kädenjälki on tärkeä, muistuttavat kuvisopet. Luovuus ja oma tekeminen kohentaa myös hyvinvointia ja auttaa itsetuntemuksessa. Pienin askelin myös taidot karttuvat.

Avoimissa ovissa paikalla ohjaamassa ovat tämän lukuvuoden opettajat Ulla Hautamäki, Lea Kinnunen ja Anni Viitasaari.

Esillä on oppilaiden tekemiä Unelmien talo -töitä, Soinin ryhmän tekemä kerrostalo ankkamuraaleineen ja pienoismalli Alajärven kirkosta. Lisäksi on tarjoilua tekemisen lomassa. Kuvataidekoulu Eerossa opetusta saavat lapset ja nuoret 5-vuotiaista valmentavista aina 18-vuotiaaksi asti. Kuvataidekoulu tarjoaa opetussuunnitelman mukaista taiteen perusopetusta ja kuviskoulusta on mahdollista saada opinnot suoritettuaan päättötodistus.

Kuvataidekoulussa ollaan keskitytty arkkitehtuurin sisältöihin parin viime vuoden aikana enemmän. Työpajaryhmissä on tehty tarkkoja pienoisrakennelmia/malleja ja viime keväänä useissa ryhmissä alettiin miettiä, millainen olisi unelmien talo. Oppilaat piirsivät ja maalasivat näitä taloja ja nyt niitä voi tulla ihastelemaan avoimien ovien aikana.

Alajärvellä on helppo kiinnittää huomio Alvar Aallon arkkitehtuurin, koska rakennukset ovat tuttua kaupungin näkymää. Perspektiiviopin avulla isommat oppilat oppivat kuinka piirtää kolmiulotteisia rakennuksia.

Tapahtuma on kaikille avoin ja ilmainen. Pistäytymään voi tulla milloin vain klo 17-20 välillä. Kuvataidekoulun ryhmät alkavat pyöriä taas 2.9. alkaen Alajärvellä, Lehtimäen alueella, Soinissa ja Vimpelissä. Kuvataidekoulu Eero toimii Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston alaisuudessa. Ryhmiin ilmoittautuminen on auki opiston verkkosivuilla.

Ulla Hautamäki ja Anni Viitasaari

Edellinen artikkeliKirsten Kleie – Ainoa etsimässä Villa Väinölässä
Seuraava artikkeliAlvar Aalto -viikko kutsuu kulttuurielämyksiin Aallon arkkitehtuurin keskelle