Suolentopallosta MM-pronssia Alajärvelle!

Pronssipelissä pelanneet kuvassa vasemmalta oikealle: Niina Peltola, Jani Sillanpää, Hannele Sillanpää, Raimo Kantonen, Mervi Kantonen, Jouni Sillanpää, ja edessä Henni Välimaa. Lisäksi joukkueessa pelasivat Jukka Kantonen ja Airi Pitkänen.
Mainos[adrotate banner="3"]

Perjantai 26.7. kello 14. Tuomarien pillit soivat, ja Mikkelissä sijaitsevan Haukivuoren turvealueella alkaa järjestyksessään kahdennetkymmenennet suolentopallon maailmanmestaruuskisat.

Ennen tuomarin pillin soimista ovat pelaajat jo tehneet tarvittavat valmistelut suohon astumiseen; pelipaidat päälle, jalkoihin sukat tai kengät teipattuina ilmastointiteipillä. Teippi, sukat ja kengät suojaavat jalkoja suohon jääneiltä kepeiltä ja kannoilta, ja harvempi suohon täysin avojaloin menee. 

MAINOS

Alajärveltä kilpailuihin on jo vuosien ajan osallistuttu kahdella joukkueella, mutta tänä vuonna matkassa oltiin yhdellä joukkueella, joka oli Sorvankylän kyntäjät. Toinen kisoissa usein nähty alajärveläisjoukkue Het-klupi ei tänä vuonna matkaan lähtenyt.

Mikkeliin matkustettiin Tilausliikenne Vanhamäen tilataksilla, kuten jo useampana vuonna aiemminkin. 

Suolentiksen MM-kisat on tapahtumana ainutlaatuinen kokemus, jossa tunnelmaan pääsee mukaan heti alueelle astuttuaan. Alueelta löytyy ruoka- ja juomakojuja, esiintymislava, vessat ja suihkut – kaikki rakennettu kompaktisti pelikenttien ympärille, joten tapahtuman tunnelmassa pysyy mukana koko ajan.

Vaikka viikonlopussa on myös paljolti kyse hauskanpidosta, oli alajärveläisjoukkueella kuitenkin tavoitteena pelata mahdollisimman hyvä turnaus ja mennä niin pitkälle, kuin rahkeet riittävät.

Ja nehän riittivät; viimeisessä pelissä vastustaja kaatui erin 2-1 ja kotiin viemisiksi oli MM-pronssi! 

Alajärveläisjoukkueessa pelaajia oli yhdeksän; osalle kisat olivat jo kahdeksannet, mutta mahtuipa mukaan myös yksi keltanokka.

Tapahtumaan osallistuvien pelaajien tulee olla täysi-ikäsiä ja alajärveläisten pelaajien Iikähaitari olikin laaja. Nuorin pelaaja oli  35- ja vanhin 73-vuotta. Suossa liikkuminen on muutenkin raskasta, mutta kokeilkaapa tehdä sama yli seitsemänkymppisinä. Harvempi meistä siinä onnistuisi.

Seuraavat suolentopallon MM-kisat pelataan Haukivuorella 25.-26.7.2025, mihin joukkue onkin jo ilmoittautunut mukaan.

Edellinen artikkeliAlvar Aalto -viikko kutsuu kulttuurielämyksiin Aallon arkkitehtuurin keskelle
Seuraava artikkeliHyppylautta Laasalaan Alasen uimarannalle