Hyppylautta Laasalaan Alasen uimarannalle

Hyppylautta on rakennettu ponttoneiden päälle, joiden kantavuus on lautan rakenteina toimivat puuosat huomioiden noin 400 kiloa.

Laasalaan Alasen uimarannalle on rakennettu Laasalan kyläseuran toimesta Soinin kunnan kylien kehittämisrahoituksella hyppylautta, joka on ankkuroitu 50 metrin päähän rannasta.

Hyppylautta on rakennettu ponttoneiden päälle, joiden kantavuus on lautan rakenteina toimivat puuosat huomioiden noin 400 kiloa.

MAINOS

Lautan ympärillä on vettä 4,5-6,3 metriä ja hyppylautan ympärys on tarkistettu sukeltajan toimesta perjantaina 16.8. Sukeltajana toimi töysäläinen Rami Suni, joka harrastaa vapaapalokuntatoiminnan lisäksi sukeltelua ja laskuvarjohyppäystä.

Idea hyppylauttaan lähti oman kylän nuorisolta. Soinissa ei tiettävästi ole muilla uimarannoilla vastaavaa hyppymahdollisuutta.

Alanen on syvä, lähdepohjainen lampi. Vettä on syvimmillään 17 metriä. Alasen rannalla on aikanaan, vuosikymmeniä sitten, sijainnut mäkihyppypaikka, jonka rakennelmista nuoriso on kesäaikaan hyppinyt ponnahduslaudalta veteen.

Rannan aktiviteetit on käytettävissä omalla vastuulla. Kyläseuran rantasauna on vuokrattavissa kulukorvasta vastaan kylän Facebook- ja internet-sivuilta löytyvän sähköisen varausohjelman kautta.

Lautan ympärillä on vettä 4,5-6,3 metriä ja hyppylautan ympärys on tarkistettu sukeltajan toimesta. Sukeltajana toimi töysäläinen Rami Suni.

Exit mobile version