Bluestrio Mississippi Rhythm ensiesiintyy Alajärvellä

Bluestrio Mississippi Rhythm esiintyy Alajärvellä torstai-iltana 5.9. Kokonpanossa mukana ovat Alpo Kotala, Yamar Thiam ja L.R. Phoenix.

Syyskuun ensimmäisellä viikolla Alajärvellä kuhisee taatusti Alvar Aalto -viikon tapahtumien tiimoilta.

Alvar puolisoineen edusti ennakkoluulottomasti modernia ja kansainvälistä maailmankatsomusta, suomalaisia juuriaan unohtamatta. Samanlaista rajat ylittävää avarakatseisuutta tuo konsertillaan Aalto-viikon torstai-iltaan 5.9. bluestrio Mississippi Rhythm.

MAINOS

Kyseessä on vasta trion kolmas keikka tällä kokoonpanolla ja aivan ensiesiintyminen Alajärvellä, mutta asialla ovat varsin kokeneet ja karismaattiset muusikot.

Leighton R. Phoenix on Brittein saarilta Lontoon liepeiltä Suomen Lapualle kotiutunut blues-kitaristi ja laulaja-lauluntekijä. Hän on Mississippi-tyylisen hill country bluesin mestari ja tunnettu erikoisen vahvasta “mallasviskillä ja hunajalla maustetusta” äänestään.

Viime syksynä Phoenixin yhteistyökumppaniksi valikoitui Alajärvellä jo 30 vuoden ajan asunut senegalilaissyntyinen huippurumpali Yamar Thiam. Tunnetun muusikkosuvun vesa Thiam on esiintynyt muun muassa Afrikan kuuluisimman muusikon Youssou N’Dourin perustamassa Super Etoile de Dakar -yhtyeessä.

Suomessa hän on soittanut Galaxy-yhtyeessä sekä mm. Hasse Wallin, Eero Koivistoisen ja Otto Donnerin kokoonpanoissa. Thiamin soittimena on tama, “puhuva rumpu”, jota hän käsittelee ällistyttävän ilmeikkäästi ja virtuoottisesti.

Bluesin varhaisimmat musiikilliset juuret ovat Länsi-Afrikassa. Siksi onkin hyvin ymmärrettävää, että miehet ovat löytäneet luontevasti yhteisen sävelen hypnoottisesti purevasta kitara – laulu – puhuva rumpu -meiningistä.

Kokoonpanon ja grooven täydentää maukkaasti bassoukulelellä taituroiva Alpo Kotala, ehta lapualainen ja monipuolinen pitkän linjan muusikko hänkin.

Tällainen elävä yhdistelmä globaalia ja lokaalia, huipputaitavaa mutta samalla maanläheistä musisointia sopii mainiosti juuri Aalto-viikolle. Tälle kansainväliselle kohtaamiselle tarjoaa oivalliset puitteet uusi, tänä kesänä ovensa avannut Kulttuuri Cha & Café Alajärven keskustassa.

Istumapaikkoja on siellä vain noin 30 hengelle, ja siksi liput suositellaankin hankkimaan teehuoneelta jo hyvissä ajoin etukäteen. 

Exit mobile version