Alajärven kaupungin liikuntapalveluiden syksyssä uusia liikuntaryhmiä

Katariina Latvala FysioJärviseudusta aloittaa jälleen vauvauintiohjaajana Alajärven kaupungin liikuntapalvelujen järjestämässä vauvauinnissa. Kuva: Samuel Hoisko.

Alajärven kaupungin liikuntapalvelut kehittävät ja toteuttavat tänä syksynä uusia liikuntaryhmiä, joissa keskitytään liikuntasuositusten mukaan liian vähän liikkuviin asiakkaisiin ja tarkoitus on aktivoida tätä kohderyhmää.

Salla Hemminki tekee tällä hetkellä Aitoa ja aktiivista elämää Alajärvellä – hanketta, ja Sallan saappaisiin hyppäsi nuorisopuolelta tuttu kasvo Marjo Yli-Mannila.

MAINOS

Syksy tuo mukanaan uusia kehittämiskohteita niin liikuntapalveluiden, kuin myös hankkeen tiimoilta, mutta mainittakoon myös se, että löytyy kyllä myös tuttuja liikuntaryhmiä ja kursseja, joskin osa niistä on siirretty suoraan kansalaisopiston puolelle.

Esimerkiksi perinteiset vesijumpat toteutuvat kaikki tänä syksynä Järvi-Pohjanmaan kansalaisopiston kautta.

Tulossa sen sijaan on muun muassa vauvauinti Alajärven Uimahallissa 7.9.–23.11.                                       Ilmoittautuminen ja lisätiedot löytyy osoitteesta https://uusi.kuntapalvelut.fi/alajarvi/fi/ Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti. Vauvauintiryhmiä on kolme, aloittavat, jatkavat- ja sisarryhmä.

Vetäjinä tutut ihanat ohjaajat FysioJärviseudun Katariina Latvala ja Jaana Lintu.

Pallohallin käyttövuorot haettavana

Alajärven Kaupungin Pallohallin käyttövuorot talvikaudelle 2024–2025 ovat nyt haettavana. Vuorot on haettavissa 1.10. mennessä. Sähköinen lomake alajarvi.fi/liikunta/pallohalli/kayttovuorojen-hakeminen Sähköpostilla: uimahalli@alajarvi.fi tai postilla: Alajärven Uimahalli, Urheilutie 2, 52900 Alajärvi.

Mestariuimarikampanja uidaan 12.8.-3.11. Aika on viikon lyhyempi kuin aiemmin ja mestariuimarin tavoitekilometrit ovat 45 kilometriä kampanja aikana. Kampanja toimii samalla periaatteella kuin tutut mestarisuksittelija- ja mestaripyöräilijäkampanjat.

Kampanjan päätteeksi tavoitekilometrit saavuttaneet uimarit palkitaan. Kilometrien ilmoittamien 8.11. mennessä sähköisesti osoitteessa alajarvi.fi/liikuntakampanjat sivulta.

Mestariuimarikampanja on myös osa triplamestarisarjaa. Triplamestarikampanjan vuoden 2024 mestarisuksittelijaosuus (500 km) on jo suoritettu. Mestaripyöräilijäkampanja suoritetaan kesän aikana (1000 km), kilometrien ilmoittaminen 6.9. mennessä ja mestariuimarikampanja alkaa elokuussa 12.8.-3.11. (45 km), kilometrien ilmoittaminen 8.11. mennessä.

Kävelykampanja kävellään 1.1.-31.12. Kävelykampanjassa tavoitteita on asetettu aikuisille sekä +70-vuotiaille. Kävelykampanjan eri kävelytasot ovat Kävelykandi 750, Kävelymaisteri 1500 ja primusmaisteri 3000 kilometriä. +70-vuotiaiden tavoitteita ovat Seniorikandi 200 ja Seniorimaisteri 500 kilometriä.

Kävelykampanjan kilometrit ilmoitetaan myöhemmin vuodenvaihteessa sähköisesti alajarvi.fi/liikuntakampanjat sivulta.

Kerhoja erityislapsille, yläasteikäisille tytöille ja ikääntyville

Uutuutena on alkamassa erityislasten liikuntakerho monitoimihallilla keskiviikkoisin 23.10.-27.11. kello 14.30–15.30. Erityislasten liikuntakerho on tarkoitettu 6–12-vuotiaille, joilla on vamman, sairauden tai toimintakyvyn rajoitteen vuoksi hankaluuksia osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntaryhmiin. Ryhmän koko on 6-12 lasta.

Liikuntakerhoon osallistuminen edellyttää kykyä toimia ryhmässä itsenäisesti, ohjaajien tukemana. Kurssimaksu on 15 euroa ja se laskutetaan myöhemmin. Ilmoittautua voi arkisin kello 9-11 Salla p. 044 2970 215 tai Marjo p. 040 1842 664.

Yläkouluikäisten tyttöjen Vesikunto ryhmä starttaa Alajärven Uimahallilla torstaisin 24.10.-28.11. kello 14.30-15.30. Luvassa on monipuolista ja hauskaa vesiliikuntaa musiikin tahdissa. Lisätietoja ja ilmoittautuminen Marjo Yli-Mannila p. 040 1842 664/ marjo.yli-mannila@alajarvi.fi.

Liikettä ikääntyville tuo tuolijumppa Makasiinissa perjantaisin 20.9. alkaen kello 10-12. Sairaalatien Makasiinin tiloissa jatkuva tuolijumppa ja sisäpelit/liikettä ikääntyneille ryhmä, missä on ohjattu tuolijumppa, erilaisia sovellettuja sisäpelejä sekä mukavaa yhdessäoloa.

Ryhmä järjestetään yhteistyössä Alajärven Sydänyhdistyksen, Järvi-Pohjanmaan senioreiden sekä Alajärven Eläkeliiton kanssa. Ryhmä on ilmainen, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita sekä on avoin kaikille ikääntyneille, joilla toimintakyky alkaa jo heikentyä.

Uutuutena Makasiinissa on ikäihmisten venyttelyhetki Järvi-Pohjanmaan seniorit ry:n toimesta tiistaisin klo 10-11, ohjaajana toimii Anneli Paavola. Kurssimaksu on 40 euroa kymmeneltä kerralta.               

Löydä tasapainosi, Vahvista lihaksiasi -liikkuvuusharjoitteluryhmä järjestetään monitoimihallilla työikäisille, työttömille ja ikääntyville tiistaisin 1.10.-3.12. kello 15-15.45 (ei viikolla 42). Ohjaajana on Salla Hemminki Aitoa ja aktiivista elämää Alajärvellä hanke. Osallistuminen on maksutonta, lisätietoja Sallalta numerosta 044 2979 215.

Päättyviä kampanjoita

Tapahtumiakin on luvassa. Syysloma viikolla 42 pitää tuttuun tapaan sisällään kattavasti erilaisia aktiviteettejä vauvasta vaariin!

Urheilugaala järjestetään lauantaina 23.11. Monitoimihallilla.

Mestaripyöräilijäkampanja 1.5.-31.8. päättyy. Kilometrien ilmoittaminen 6.9. mennessä sähköisesti. Linkki löytyy alajarvi.fi/liikuntakampanjat sivulta.

Bongaa Pyöräillen Alajärven Geokohteita päättyy 31.8. Lomakkeet tulee palauttaa 7.9. mennessä Alajärven uimahallille.

Muista myös seurata Alajärven Kaupungin kotisivuja ja somea, sieltä löydät ajankohtaiset uutiset.

Exit mobile version