Oksana Shulgan yksityisnäyttely Soinin kirjastossa

Hepan juoksu on kuvataiteilija Oksana Shulgan yksityisnäyttely, joka esittelee hänen kolmen viime vuoden tuotantoaan.

Hepan juoksu on kuvataiteilija Oksana Shulgan yksityisnäyttely Soinin kirjastossa ajalla 3.9.–29.9., joka esittelee hänen kolmen viime vuoden tuotantoaan. Teoksien aiheena ovat hevoset, ravikilpailut ja ratsastusurheilu.

Näyttelyn ajatus tuo esille hevosurheilun runoutta. Taiteilija kuvaa hevosen jaloa ulkonäköä ja liikkeiden kauneutta. Hän tarkastelee hevosen ja ihmisen vuorovaikutusta, toiminnan yhtenäisyyttä sekä hevosen hallintaa sen vastustuksesta huolimatta.

MAINOS

Näyttelyssä on esillä maalauksia, piirustuksia sekä runsaasti luonnoksia. Ne näyttävät kuvia luomisprosessista ja taiteilijan taidoista. Hevosten ja kilpailun kuvaaminen on vaativa aihe, joka asettaa taiteilijalle haastavia tehtäviä. Lyijykynällä, musteella ja vesiväreillä nopeasti tehdyt sketsit osoittavat taiteilijan ponnistuksia vangita hetkiä hevosen ja ihmisen nopeasta liikkeestä ja laukkaavien hevosten lennokasta menoa.

Oksana Shulga (s. 1976) on venäläistaustainen kuvataiteilija. Hän muutti perheineen Alajärvelle kaksi vuotta sitten. Hänen miehensä opiskelee JAMIssa ja hän jatkaa taiteellista toimintaansa, opettaa piirtämistä ja maalausta, toteuttaa maalaustilauksia sekä järjestää näyttelyitä.

Exit mobile version