Ankkureiden kvartetti Rovaniemelle

Alajärven Ankkureiden lentopalloilijat Neea Hautakangas (vas.), Olivia Rantalahti, Matleena Uusitalo ja Ida Sillanpää edustavat Ankkureita, Etelä-Pohjanmaata ja Lentopalloliiton Länsi-Suomen aluetta Rovaniemellä syyskuun loppupuolella pelattavassa alue-SM-turnauksessa.
Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkureiden B-ikäiset lentopalloilijat Neea Hautakangas, Olivia Rantalahti, Ida Sillanpää ja Matleena Uusitalo on valittu edustamaan Suomen Lentopalloliiton Länsi-Suomen aluetta Rovaniemellä pelattavaan alueiden SM-turnaukseen.

Länsi-Suomesta B-tyttöjen aluejoukkueiden SM-turnaukseen osallistuu kaksi joukkuetta. Pelaajavalinta eteni kahdessa vaiheessa. Ensin alajärveläiskvartetti osallistui 50 pelaajan massaleirille. Sitä seurasivat 32 pelaajan valintaleiri ja 24 pelaajan viimeistelyleiri. Läntinen alue heittää Rovaniemellä kentälle kaksi joukkuetta. Yleispelaajat Olivia ja Neea pelaavat B1-joukkueessa ja passari Ida ja yleispelaaja Matleena B2:ssa.

MAINOS

– Massaleirin taso oli kova. Oli vaikea erottua joukosta koska kaikki pelaajat olivat samantasoisia, valottaa Matleena Uusitalo.

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen kuuluva Neea Hautakangas osallistui C-ikäisten vastaavaan turnaukseen viime vuonna: joukkue sijoittui turnauksessa hopealle.

Töitä tehtävänä

Olivia Rantalahti kertoo haaveilleensa alue-SM-turnaukseen pääsemisestä jo pitempään.

– On tosi ihanaa, että pääsee vihdoin siihen joukkueeseen. Joukkueeseen pääsemiseen on tehty paljon töitä. Valintaleirin valmentajat kehuivat, kun tein jonkin suorituksen.

Matleena Uusitalon mielestä on mukavaa, että omasta joukkueesta on useampi pelaaja turnauksessa.

– Meillä on kuitenkin sama treenimäärä ja se näkyy tekemisessä, että pääsee joukkueisiin.

Neea Hautakangas sanoo, että on kivaa, kun on tuttuja tukena, jos jotain tapahtuu.

Kaksipäiväinen valintaleiri pidettiin Kuortaneen urheiluopistolla. Leirillä järjestettiin viidet lajipainotteiset treenit. Länsi-Suomen joukkueissa on alajärveläisnelikolle omista peleistä tuttuja pelaajia – Neea Hautakankaan analyysin mukaan aika kovaa porukkaa.

– Tasaista on. Joutuu tekemään töitä, komppaa Matleena.

Nuorten, mutta jo useamman vuoden lentopalloa harrastaneiden neitokaisten tähtäimet ovat selkeät. Tulevaisuudessa tytöt haluavat pelata kotimaista Mestaruusliigaa, olla mukana maajoukkueessa tai luoda ammattilaispelaajan uraa ulkomailla.

Alueiden SM-turnauksessa pelaavilla tytöillä on luonnollisesti omat suosikkipelaajansa. Idan suosikkipelaaja on Ranskassa palloa takova Renars Pauls Jansons, joka edusti viime kaudella KyKy Betsetiä. Matleena vannoo Kuusamon Pölkyssä naisten Mestaruusliigaa pelanneen Carlyle Nussbaumin ja Kreikassa ammatikseen pelaavan Niklas Breilinin nimeen. Neea Hautakankaan suosikki on Alajärven Ankkureiden kasvatti ja Unkarissa pelaava keskitorjuja Bettina Yli-Sissala. Olivia Rantalahden pelaajaesikuva on puolestaan miesten maajoukkueessakin nähty Niko Suihkonen.

Tähtäin SM-finaaleissa

Lähiajan tavoitteiksi Ida, Olivia, Matleena ja Neea ja muu joukkue sekä valmennuskaksikko Janne Turja-Kari Mattila nostavat yhdessä tuumin B-tyttöjen SM-lopputurnauksen, johon selviytyy maan 12 parasta joukkuetta. Viime vuonna alkuturnauksissa pelasi kaikkiaan 114 joukkuetta. Kahdella edelliskaudella alajärveläisten kantona kaskessa on ollut helsinkiläinen PuMa-Volley, joka pudotti molemmilla kerroilla Ankkurit välierissä.

Peräti neljän pelaajan saaminen alue-SM-turnausjoukkueeseen kertoo Turjan ja Mattilan mukaan siitä, että Ankkureiden B-ikäisissä on lahjakkaita pelaajia ja että Ankkureissa tehdään hyvää työtä lentopalloilun eteen.

– Sillä on merkitystä, miten täällä treenataan, tiivistää Janne Turja.

Seuran tekemä työn ja joukkueiden saaman menestyksen toivotaan tuovan lisää lentopallon harrastajia Ankkureihin.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeliTuplasti Suomen mestaruuteen polkenut Samu Vuorinen ei pelkää haasteita
Seuraava artikkeliTukea arjen hyvinvointiin