Aalto-viikon näyttelyt ja kävelykierrokset tekivät kohteet tutuiksi elävällä tavalla

Pienetkin koululaiset oppivat teemaviikon aikana paljon uutta kotikaupunkinsa miljööseen vaikuttaneesta arkkitehdista.

Alvar Aalto -viikon lukuisat opastetut kierrokset niin yleisölle kuin eri ryhmillekin sekä näyttelyt tekivät teemaviikon aikana Aallon elämää ja työtä tutuksi myös paikallisille asukkaille uudella ja elävällä tavalla.

Kristen Kleien Ainoa Etsimässä valokuvanäyttely nosti Aino Aallon esiin suuren miehen varjosta.

Aaltokeskuksen alueella esillä oli Villa Väinölässä Kristen Kleien Ainoa Etsimässä valokuvanäyttely, joka toi esiin uuden näkökulman Alvar Aallon elämään ja nosti Aino Aallon esiin suuren miehen varjosta.

MAINOS

Kleien valokuvateokset olivat syntyneet päällekkäisistä kaksoisvalotuksista mustavalkofilmille. Ensimmäinen kuvakerros koostuu Aaltojen perhealbumin yksityisistä valokuvista Aino Aallosta ja hänen lähiympäristöstään, kun taas toinen valotuskerros muodostuu paikoista, joissa  Aino työskenteli ja missä näkyy vielä jälkiä hänen työstään ja elämästään.

Kirjastossa yleisöllä oli mahdollisuus tutustua valokuvaaja Jari Jetsosen valokuviin Alvar Aallon suunnittelemista kirjastoista niin Suomesta kuin maailmaltakin. Näyttelypaikkana Alajärven kirjasto oli mitä mainioin, sillä onhan se Aallon vuonna 1933 perustaman arkkitehtitoimiston viimeinen suunnittelutyö.

Aallon linjoilla – koululaisten kuvataidenäyttelystä löytyi nokkelia teoksia.

Erilaisen kurkistuksen Aaltoon antoi kirjaston kellarigalleriasta löytynyt kuvataidenäyttely Aallon linjoilla. Näyttelystä löytyi Alajärven koululaisten taidetta, jonka innoittimena oli ollut niin Aallon arkkitehtuuri kuin muotoilukin.

Näyttely pursusi toinen toistaan luovempia teoksia ja laittoi tutustujan väkisinkin miettimään, onko näiden taiteilijoiden joukossa joku tulevaisuuden suuri arkkitehti?

Aaltokeskuksen rakennuksiin koululaiset ja muut kiinnostuneet pääsivät tutustumaan opastetuilla kierroksilla, jotka esittelivät kohteista monia yksityiskohtia, jotka helposti jäävät huomaamatta.

Tuula Jokiaho

Villa Väinölässä vieraili viikon aikana lukuisia ryhmiä tutustumassa itse taloon kuin sen näyttelyynkin.
Ei tarvitse miettiä, mistä näitä teoksia tehneet Taimelan koulun oppilaat olivat saaneet idean.
Valokuvat Alvar Aallon suunnittelemista kirjastoista olivat esillä oivallisesti Alajärven kirjastolla.

Exit mobile version