Pallolle kyytiä kavereiden kanssa

Lyllertäjät-joukkueen Eini, Pihla, Luukas ja Valtteri olivat hyvillä fiiliksillä ennen turnausta. Joukkuekavereiden tsemppaaminen ja tiimityö olivat ykkösasioita.

Vimpelissä vietettiin syksyn mukavinta koulupäivää, kun Pirkka Street Basket -kiertue rantautui kuudetta kertaa paikkakunnalle. Tänä vuonna katukoristurnaukseen osallistuivat yhteiskoulun viidensien ja kuudensien luokkien oppilaat, jotka olivat saaneet jalkeille 16 joukkuetta. Pelaajia oli 70. Pelipaikkana toimi edellisvuosien tapaan K-Market Vedon piha-alue.

Pirkka Street Basket on Koripalloliiton, K-ryhmän ja paikallisten koripalloseurojen yhdessä keväisin ja syksyisin toteuttama, alakoululaisille tarkoitettu katukoristurnaus, jossa tärkeintä on pelata ja pitää hauskaa kavereiden kanssa.

MAINOS

Otteluita pelataan olympialajinakin toimivan 3×3 koripallon säännöin: kentällä on molemmista joukkueista kolme pelaajaa kerrallaan ja palloja heitetään yhteen koriin. Peliaika on kymmenen minuuttia. Pirkka Street Basketissa ei lasketa koreja eikä sijoituksia, eikä palkita parhaita pelaajia. Sen sijaan palkinto voi osua omalle kohdalle, jos on kannustanut tai tssempannut pelikavereita tai esittänyt hienoja tanssimuuveja.

Lyllertäjät vauhdissa

K-market Vedon kauppias Ulla Laakso ja Pirkka Street Basketin juontaja Mikko Jutila näkivät Pirkka Street Basketissa iloisia ilmeitä, yhteispeliä ja monenlaisia tanssimuuveja.

Vimpelissä osallistujajoukkueita oli nimetty lennokkaasti. Oli Mämmikourat, Viiksivallut, Zonkkerit ja esimerkiksi Skibidisammakot. 6A:n oppilaista muodostetun Skibidisammakoiden nimi oli keksitty TikTokista. Joukkueessa pelasivat Ahti, Ellinoora, Iina, Matias ja Siiri. Joukkueen tarkoituksena oli tehdä pelaajavaihtoja sitten kun siltä tuntuu ja pitää hauskaa.

Vaikka turnaukseen kuuluu, että koreja tai sijoituksia ei lasketa, Lyllertäjät-joukkue piti kirjaa omista peleistään. Avausottelussa Alfat kukistui koriluvuin 1–12 ja Muumit lukemin 9–1. Lyllertäjät taisi olla liikenteessä puoliksi tosissaan. 6 B:n Einin, Pihlan, Luukaksen ja Valtterin kokoonpano oli treenannut turnausta edeltävänä päivänä ja Valtterin mukaan voittanut vastustajansa. Joukkueen taktiikkana oli voittaa. Luukas mietti, että voittoja saadaan tsemppaamalla. Pihla muistutti tiimityön tärkeydestä.

Koreja musan tahtiin

Neljä ja puoli viikkoa kestävä syksyn Pirkka Street Basket -kiertue vie katukoriksen ja yhdessä tekemisen ilosanomaa kaikkiaan 22 paikkakunnalle. Syksyn kiertue alkoi Tampereelta, jonne se myös päättyy. Uusina paikkakuntina ovat Ylivieska ja Suolahti. Kymmenen vuotta Pirkka Street Basketin juontotehtävissä viihtynyt Mikko Jutila kehuu, että turnauksissa on vuodesta toiseen hyvä meininki.

– Lapset odottavat turnausta.

K-Market Vedon kauppias Ulla Laakso muistuttaa, että koripallo on vahva laji Vimpelissä.

– Turnaus saa nuoret liikkumaan koripallon parissa. Haluan olla tukemassa uusia lapsia pelaamaan koripalloa. Itsellekin tämä tapahtuma on piristysruiske.

K-Market Vedon piha-alue muistutti turnauksen aikana diskoa. Se kuuluu turnauksen henkeen. Mikko Jutila kertoo, että siinä missä viime vuonna Käärijän Cha Cha soi tiuhaan, on tänä vuonna soittolistalla ollut Euroviisu-biiseistä Kroatian Baby Lasagnan ja Alankomaiden Joost Kleinin edustuskappaleet.

– Mirellan Timantteja-kappaletta on toivottu paljon. Ja Cheekiä tulee vähintään yksi lapsi pyytämään.

Virpi Poikelin

Exit mobile version