Latvala MM-viides

Markus Latvala oli Suomen ainoa edustaja sumopainin maailmanmestaruuskisoissa. Hän sijoittui alle 85-kiloisissa viidenneksi. Kuva pronssiottelusta. Kuva: Oskari Riihioja.

Alajärveläinen sumopainija Markus Latvala on sijoittunut lajin maailmanmestaruuskisoissa viidenneksi alle 85-kiloisten painoluokassa. Latvala oli Puolan Krotoszynissä pidetyissä MM-kisoissa Suomen ainoa edustaja. Latvala otteli Puolassa kuusi kertaa: saldona neljä voittoa ja kaksi tappiota.

Painoluokkansa tasoa Latvala kuvailee kovaksi, sillä jokainen kisaaja edusti oman maansa huippua. Latvala ennakoi, että hän pystyy voittamaan Ison-Britannian Sebastian Wratin ja Portugalin Pedro Rodriguesin. Näin myös kävi.

MAINOS

Ensimmäisen tappionsa 33-vuotias alajärveläinen koki lopulta painoluokassa pronssia saavuttaneelle Bulgarian Pencho Docheville. Jatkomahdollisuus avautui keräilyerien kautta. Ensin kukistui Saksan Phumpanya Mazur ja sitten Yhdysvaltojen Edobor Konycha, jonka kanssa Latvala joutui omien sanojensa mukaan tappelemaan vähän enemmän. Pronssiottelussa vastaan asettui Azerbaidžanin Abdullah Sarif.

– Sumopaini on sellainen laji, johon tarvitsee tietynlaisen latauksen – sellaisen, että mennään vaikka seinästä läpi. Eräotteluiden ja pronssimatsin välillä oli neljä tuntia aikaa. Ehkä en saanut sellaista latausta siihen matsiin enää, mikä olisi ollut päivällä. Azerbaidžanilainen oli tosi kova.

Uran jatkoa suhteen Latvala on luottavainen.

– Kyllä se mitali tulee, oli nytkin pienestä kiinni.

Ensi keväänä vuorossa ovat Unkarissa pidettävät euroopanmestaruuskisat. MM-kisat käydään syksyllä Thaimaassa.

Virpi Poikelin

Exit mobile version