Valtuutettujen määrä laskee Vimpelistä

Vimpelin kunnanvaltuutettujen määrä muuttuu ensi vuonna.
Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin kunnanvaltuuston jäsenmäärä putoaa nykyisestä 21:stä 19:een. Kunnanhallitus oli keskustellut asiasta heinäkuun kokouksessaan ja päättänyt, että valtuusto päättää seuraavassa kokouksessaan valtuutettujen määrästä ensi vuonna alkavalle valtuuston toimikaudelle. Taustalla on viime vuoden kesäkuussa tehty valtuustoaloite, jossa valtuutettujen määräksi esitettiin 17:ää.

Kunnanjohtaja Sam Leijonanmieli pohjusti pykäläkohtaa toteamalla, että valtuutettujen määrästä on käyty hyvää poliittista keskustelua.

MAINOS

– Meillä on aika laajamittaisesti eri puolueet edustettuina. On tullut kommentteja siitä, että mikäli valtuutettujen lukumäärä laskee, tietyt pienemmät puolueet eivät ole edustettuina. Toisaalta tilastolliset faktat ovat olleet sellaisia, että on ollut haasteita löytää jäseniä eri luottamuspaikkoihin.

Kaksi äänestystä

Jukka-Pekka Uusitupa (ps) esitti maanantaisessa valtuuston kokouksessa valtuutettujen määrän pudottamista 17:een. Hän perusteli esitystään taloudella ja sillä, että tulee vähemmän riitoja.

Haloo Vimpelin Tero Lassila kannattivat Uusituvan esitystä. Kristillisdemokraattien Lea Vasalampi esitti 21 valtuutetun määrää ja Keskustan Sirpa Salomäki 19:ää. Uusituvan esityksestä tuli pohjaesitys ja Vasalammen esityksestä vastaesitys, joka voitti äänin 10–11. Toisessa äänestyksessä olivat vastakkain Vasalammen ja Salomäen esitys: Salomäen esitys sai taakseen 17 valtuutettua ja Vasalammen kolme. Uusitupa äänesti tyhjää.

Valtuusto sai tiedoksi puolivuotiskatsauksen. Sen mukaan kunnan tuloslaskelma osoittaa tulojen kertymäksi 46,2 prosenttia ja menojen toteutumaksi 50,1 prosenttia. Verotulojen kuuden ensimmäisen kuukauden toteutuma on 46,4 prosenttia. Tuloslaskelmaan kirjattavan valtionosuuden toteutuma on 48,8.

Tilikauden tulos vuoden kuudelta ensimmäiseltä kuukaudelta on 494 358,68 euroa alijäämäinen. Talousarviossa saman aikavälin toteutuma oli ylijäämäinen 4 260 euroa. Hallinto- ja talousjohtaja Eveliina Nokua-Keisanen totesi, että kuluvan vuoden talousarvio toteutuu lähes suunnitellusti.

Valtuusto hyväksyi maanantaina myös Jukkalan alueen asemakaavan muutoksen ja sai tiedokseen teknisen toimen ja vapaa-aikatoimen sekä investointien toteumavertailut.

Virpi Poikelin

Edellinen artikkeliAlvariini Areena avautuu todellisena tapahtumien ja kokousten monitoimitilana
Seuraava artikkeliOta hyvinvoinnin digipalvelut haltuun