Syyslomaviikolla haravat heiluvat, kisaillaan ja reissataan!

4H-toiminnanjohtaja Mari Kaunisto (vas.) ja tettiläinen Hertta Hietanen (edessä vas.), seurakunnan nuorisotyönohjaaja Timo Turpela, kaupungin erityisnuorisotyöntekijä Siiri Ahopelto (kesk.), nuorisotyönohjaaja Timo Turpela (toinen oik.), kirjastosihteeri Leena Rannanpää (oik.) sekä liikuntakoordinaattori Marjo Yli-Mannila (edessä oik.) toivovat, että jokaiselle lapselle ja nuorelle löytyisi mielekästä puuhaa syyslomaviikolla!

Alajärvellä on lapsille, nuorille ja koko perheelle taas monenlaista mukavaa tekemistä luvassa syyslomaviikon ajaksi.

Tapahtumat painottuvat syyslomaviikon ekaan viikonloppuun ja alkuviikkoon, joten kannattaa lähteä mukaan heti loman alkuun!

MAINOS

Viikko starttaa Syysloman etkoilla perjantaina 11.10. kello 17-22 Pysäkillä ja Nuopparilla, joissa luvassa on herkkuja, kisailuja ja hengailua yhdessä.

Lauantaina 12.10. lähdetäänkin sitten reippailemana ulkoilmaan, kun koko perheen laavupäivät pidetään samana päivänä niin Kanaharjulla kuin Valkealammellakin.

Erityisnuorisotyöntekijä Siiri Ahopelto kertoo, että luvassa on rentoa koko perheen yhdessäoloa, frisbeegolfia, makkaranpaistoa, toimintapisteitä, pelailua ja kisailua.

Kanaharjussa kokoonnutaan kello 12-14 ja Valkealammella kello 16-18.

Liikuntakoordinaattori Marjo Yli-Mannila muistuttaa, että kun laavupäivä Valkealammella loppuu, niin pian siihen perään jatketaan suositulla Pimeän patikalla. Pimeän patikka on vetänyt mukaan jopa viitisenkymmentä patikoitsijaa otsa- ja taskulamppuineen patikoimaan heijastimin merkittyä polkua.

Ohjattu patikka on luvassa kello 19.30-20.30 ja omatoiminen heijastinreitti on käytössä samaan aikaan. Ohjattua patikkaa johtaa Jyskeeltä Olli Raivio, joka myös kertoo osallistujille Valkealammen alueen erityispiirteistä. Patikan jälkeen paistetaan makkaraa.

Kun sunnuntai on huilattu, onkin maanantaina 14.10. aika suunnata retkelle Särkänniemeen karmivaan karnevaaliin yhdessä Vimpelin nuorisotoimen ja 4H:n kanssa! Reissuun varataan tarvittaessa kaksikin bussia, että kaikki halukkaat pääsevät varmasti mukaan! Alle 12 -vuotiailla pitää olla reissussa huoltaja mukana.

14.-15.10. seurakunta järjestää syysleirin Suvirannassa 1.-4.-luokkalaisille ja 15.-16.10. vastaava leiri on luvassa 5.-7.-luokkalaisille. Nuorisotyönohjaaja Timo Turpela Alajärven seurakunnasta kertoo, että leirit on tarkoitettu kaikille lapsille ja nuorille koko seurakunnan alueelta!

Muilta osin seurakunnan toiminnot lapsille ja nuorille jatkuvat myös syyslomalla melko pitkälti viikko-ohjelman mukaisina. Samaan aikaan on käynnissä myös ilmoittautuminen mukaan marraskuussa järjestettäville Maata näkyvissä -festareille, johon alueelta lähdetään jälleen kerran linja-autolla!

Haravointikampanja tulee taas!

14.-18.10. on luvassa tuttu haravointikampanjaI Nuoret voivat ilmoittautua haravoimaan ikäihmisten pihaa kahden tunnin ajaksi ja palkaksi työstä saa kauan toivotun ja odotetun osallistumisen yönuoppariin!

Ikäihmiset taas voivat ilmoittaa pihansa haravoitavaksi. Tarjolla on kaksi tuntia haravointia sovittuna aikana ja ihan maksutta!

Haravointikampanja on tullut hyvin suosituksi nuorten keskuudessa ja tarjolla on ollut pihoja haravoitavaksi riittämiin! Hommasta on muodostunut hyvin sosiaalinen tapahtuma, sillä ilo on siinä molemminpuolista.

Nuoriso-ohjaaja Tarmo Repo sanookin, että tällainen toiminta on myös hyvin yhteisöllistä ja tarjoaa yhteistä tekemistä ja olemista nuorille ja ikäihmisille. Alajärvellä on fiksuja nuoria, jotka on mukava lähettää pihoja haravoimaan!

Joillekin nuorille kampanja on poikinut myös pieniä muita pihatöitä, joten siinäkin mielessä osallistuminen on kannattavaa!

Tiistaita 15.10. vietetään liikunnallisissa ja hauskoissa merkeissä, ensin kello 12-14 monitoimihallintilat ovat kaikille avoinna sisätemppu- ja parkourradan merkeissä! Järjestelyissä mukana on myös 4H ja paikalle saa tulla ihan nonstopina!

Monnarilta siirrytään uimahallille kello 14-16, missä luvassa on vesihyppyihin tekniikkaopetusta ja kisailua, liukumäkikisaa ja monenlaista muuta ohjattua toimintaa pelkällä uimahallin sisäänpääsymaksulla!

Kissaksi pukeutuminen suotavaa!

Keskiviikkona 16.10. Alajärven kirjasto järjestää Soturikissat -kirjasarjaan liittyvän tapahtuman, joka on täynnä kissamaista toimintaa. Mukaan voi tulla kuka vain, vaikka ei kirjasarjaa tuntisikaan ja tänne tapahtumaan saa ja mielellään voi tulla kissa-asuissa!

Kirjaston kanssa tapahtumaa puuhaa nuorisotoimi, 4H ja Mommssit. 4H pitää tapahtumassa  yrttipistettä, sillä  yrtit ja niiden parantavat vaikutukset ovat osa kyseistä kirjasarjaa.

Torstaina ja perjantaina 17.-18.10. Pysäkillä on luvassa biljarditurnaus, ensin kello 15-17 5. ja 6. luokkalaisille ja 17-22 7-luokkalaisista 18-vuotiaisiin. Molempiin sarjoihin mahtuu 12 kilpailijaa ja luvassa on mukavat palkinnot lahjakortteina.

Lauantaina 19.0. 4H-yhdistys järjestää retken Ähtäriin Yöseikkailuun alajärveläisille lapsille ja nuorille. Alle 11 vuotiailla tulee olla huoltaja mukana ja osallistuja voi valita haluaako käydä Eläinpuistossa vai Flowparkissa. Eläinpuistossa on tuolloin vielä pandat nähtävillä ihan viimeisiä päiviä.

Toiminnanjohtaja Mari Kaunisto kertoo, että matkat ja välipala ovat osallistujille ilmaiset, mutta sisäänpääsylippu ostetaan itse.

Tuula Jokiaho

Exit mobile version