Talousarvioaloitteilla haetaan rahaa kotiseudun hankkeisiin

Keskustan neljännen kauden kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä jätti ensivuoden budjetin käsittelyyn 13 omaa talousarvioaloitetta.

Keskustan neljännen kauden kansanedustaja Mikko Savola Ähtäristä jätti ensivuoden budjetin käsittelyyn 13 omaa talousarvioaloitetta. Lisäksi Savola allekirjoitti Vaasan vaalipiirin kansanedustajien kanssa alueen maakuntaliittojen ja kansanedustajien yhdessä laatimat yhteiset aloitteet.

Aloitteet huomioivat koko vaalipiirin maakuntaliittojen, kuntien ja aktiivisten yhteisöjen toiveita edustaen liikkumismahdollisuuksia, elinkeinoelämää, koulutusta, yrityksiä, kulttuuria, ympäristöä ja vientiä.

MAINOS

– On erityisen tärkeää, että kotiseudun hankkeita esitetään monipuolisesti talousarvioon. Vaikka iso osa sadoista eduskuntaan tulevista aloitteista ei etene samana vuonna, on tärkeää olla listoilla mukana, Savola toteaa.

Savola kertoo, että jokaiseen jätettyyn aloitteeseen on haettu eväitä kotiseudulta tai laajemmalti esiin nousseesta tarpeesta. Varsinkin tiehankkeisiin pyydettiin evästyksiä kotiseudun kunnilta ja viestiä on tullut paljon myös teiden varsilta.

Hallitus on leikkaamassa erittäin merkittävän vapaaehtoisen maanpuolustuksen rahoitusta tällaisena aikana. – Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen riittävä rahoitus on välttämätöntä turvata jo MPK:n lakisääteisten tehtävien vuoksi, Savola vaatii.

Tiehankkeissa Savolan talousarvioaloitteisiin ovat päässeet mukaan muun muassa 600000 euroa Koskenvarren kevyenliikenteen väylän siltaan Alajärvellä, 250000 euroa Maantie 711 tiesuunnitelman jatkamiseen Kuortaneen Ruonassa sekä Alajärven Menkijärven ja valtatie 16:n välillä sekä 200000 euroa Itä-Ähtärintien (17281) perusparantamiseen päällystämättömällä osuudella Ähtärin ja Soinin / Lehtimäen välillä.

Exit mobile version