Jesse Salmenautio latautuneena jatkamaan Lamborghini-kilpailukauttaan Espanjaan

Jesse Salmenautio jatkaa kilpailukauttaan yli 600-hevosvoimaisen Lamborghini Huracanin ohjaimissa Espanjassa. Kuva: Iron Lynx. 

Alajärveläisen kilpa-autoilijan Jesse Salmenaution kilpailukausi jatkuu tulevana viikonloppuna Espanjassa, kun Lamborghini Super Trofeo Europen kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan Barcelonan F1-radalla. Sarjan edellinen osakilpailu ajettiin heinäkuussa Saksan Nurburgringillä. Ajotaukoa Huracan Super Trofeo Evo 2:n ratissa ei kuitenkaan ole ehtinyt kertyä, ja tavoitekin Espanjan auringon alla on selkeä.

– Ajoimme testiä Barcelonassa viime kuussa. Kisatauon aikana on totta kai ylläpidetty lihaskuntoa ja tehty normaalia fysiikkatreeniä, mutta esimerkiksi simulaattorissa ei olla harjoiteltu tavanomaista enempää. Tuntuu, että kun ei stressaa valmistautumista liikaa vaan luottaa omaan tekemiseen ja tekee sen, minkä parhaiten osaa, niin on rentoutuneempi fiilis kisaviikonloppuun lähtiessä. Ensisijaisesti tavoitteena on onnistunut aika-ajo ja sitä kautta hyvät lähtökohdat kisaan, jossa tavoite on vähintään podiumilla, Salmenautio kertoo.

MAINOS

Barcelonan kilpailuviikonloppu on poikkeuksellisen kiireinen, sillä normaalin kahden lähdön sijaan ajetaan kolme lähtöä. Näistä yksi korvaa Le Mansissa perutun toisen lähdön. Korvaavaan lähtöön lähdetään Ranskan osakilpailun aika-ajojen mukaisessa järjestyksessä, joka ei palvele Salmenaution autokuntaa. 

– Kaavailtu järjestely on meille huono, sillä tiimikaverilta Giorgio Amanilta meni rengas aika-ajoissa ja sijoitus oli joukon häntäpäässä. Saa nähdä saadaanko kerättyä tuosta lähdöstä pisteitä, kun joudutaan ensin ohittamaan iso joukko hitaamman AM-luokan kuljettajia lähdössä, Pro-luokassa kilpaileva Salmenautio huokaa.

Jesse Salmenautio lähtee itsevarmana kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun. Kuva: Iron Lynx. 

4,6-kilometriä pitkä rata tarjoilee sekoituksen hitaampia ja nopeampi mutkia. Iron Lynx -tiimissä kilpailevalle Salmenautiolle rata on mieluisa, sekä tuttu muun muassa testeistä.

– Barcelonan rata on itselle tuttu ja mieleinen ja sieltä on paljon kokemusta. Täällä ajoin ensimmäiset kilometrini Super Trofeolla tänä keväänä. Myös tiimikaveri pääsi testaamaan kesällä, ja on vauhdissa täällä. Auton säädöt voivat olla hieman haastavia, mutta tiimin ammattitaitoiset insinöörit onneksi auttavat meitä sen suhteen, kiittelee.

Lamborghini Super Trofeo Europen kauden viides osakilpailu ajetaan osana Fanatec GT World Challenge -kilpailuviikonloppua. Livelähetykset kilpailuista näytetään Lamborghini Squadra Corsen YouTube-kanavalla.

Kilpailun aikataulu:

Lauantai 12.10.

11:05     Aika-ajo 50 min

16:50     Kilpailu 1             50 min

Sunnuntai 12.10.

11:45     Kilpailu 2             50 min

16:50     Kilpailu 3             50 min

Lamborghini Super Trofeo Europen pistetilanne 4/6 osakilpailua

1. Amaury Bonduel (FRA)                                                           76,5       BDR Competition

2. Largim Ali (DNK) & Oliver Söderström  (SWE)                   69,0       Target Racing

3. Sebastien Balthasar (DEU) & Jacob Riegel (DEU)             34,0       Leipert Motorsport

4. Hampus Ericsson (SWE)                                                        29,0       Target Racing

5. Jesse Salmenautio (FIN)  – Giorgio Amati (ITA)                  28,5       Iron Lynx

Exit mobile version