LähiTapiolan Alajärven konttorilla lähes 3800 asiakasta

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtajana heinäkuun alussa aloittanut Kari Niemelä vieraili Alajärven konttorilla. Niemelä näkee paikalliset palvelevat konttorit tärkeiksi yhtiölle myös tulevaisuudessa.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtajana heinäkuun alussa aloittanut Kari Niemelä vieraili Alajärven konttorilla viime viikolla tapaamassa niin asiakkaita kuin talon henkilökuntaakin.

Molemmat olivat Niemelälle jo entuudestaan osin tuttuja, sillä hän on tehnyt työtä aikaisemman toimitusjohtajan rinnalla koko alkuvuoden ajan ja kaikkiaan hän on työskennellyt talossa jo 6,5 vuoden ajan, tätä ennen liiketoimintajohtajana yritys- ja maatalouspuolella.

MAINOS

Kuluvan vuoden alkupuolisko näyttäytyi vakuutusyhtiön kannalta poikkeuksellisena, sillä vaikea talvi lisäsi vahinkojen määrää ja näkyi tuloksessa korvausmenon kasvuna.

– Vahinkojen määrä kasvoi merkittävästi, mutta korvaushakemusten sumasta selvittiin. Asiakkaille maksoimme vahinkovakuutuksen korvauksia 25,9 miljoonaa euroa, joka oli 16,3 prosenttia enemmän kuin edellisen vuoden vastaavana aikana. Yhtiön vakavaraisuus säilyi vahvana.

– Vuoden 2024 kolmen ensimmäisen kuukauden aikana meille ilmoitettiin 36 prosenttia enemmän vahinkoja kuin edellisenä vuonna vastaavan aikaan. Valtaosa vahinkomäärän lisäyksestä kohdistui pakkasista johtuneeseen kiinteistöjen vesijohtojen jäätymisiin sekä ajoneuvojen autopalveluvahinkoihin.

– Tammikuussa 2024 ajoneuvovahinkoja oli lähes kaksinkertainen määrä edellisvuoden tammikuuhun verrattuna, kertoo Niemelä.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan kokonaistulos oli 6,9 miljoonaa euroa ja liiketulos 1,2 miljoonaa euroa. Kokonaistulokseen vaikutti sijoitustoiminnan positiivinen kehitys ja sijoitustuotto käyvin arvoin oli 3,6 prosenttia.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan asiakasmäärä kasvoi lähes tuhannella edellisen vuoden vastaavasta ajasta. Asiakkaita oli tarkastelujakson lopulla 90410.

Alajärven konttorin alueella asiakkaita on 3797 ja heistä henkilöasiakkaita 2746, maatila-asiakkaita 575 ja yritysasiakkaita 476. – Maakunnassamme on tyypillistä se, että iso osa maksutuloista tulee maatila- ja yritysasiakkailta.

Markkinaosuutta voidaan tarkastella Niemelän mukaan lähinnä vain liikennevakiuutettujen ajoneuvojen osuudella, joka on Alajärven konttorin alueella 44,7 prosenttia. Näin ollen lähes joka toinen Alajärven konttorin alueella oleva ajoneuvo on vakuutettu LähiTapiolassa.

Korvauksia vahingoista on maksettu Alajärven konttorin alueelle vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana 1,24 miljoonaa euroa.

Konttoriverkko on tärkeä

Vaikka vakuutusasioissa asiointi on siirtynyt paljon nettiin ja puhelimeen, kokee uusi toimitusjohtaja edelleenkin tärkeäksi sen, että LähiTapiolalla on maakunnassa 17 konttorin verkosto. Tarkoitus on siis jatkossakin pitää palvelut lähellä ihmisiä.

– Haluamme näkyä maakunnassa ja palvella silloinkin, kun asioida halutaan suoraan ihmisten kanssa.

Pienet asiat hoidetaankin tänä päivänä yhä useammin verkossa, mutta mitä isommista asioista on kyse, sitä todennäköisemmin halutaan käydä paikan päällä konttorilla.

Alajärven konttori on asiointimäärissä konttoriverkoston keskiarvon yläpuolella ja henkilökuntaa on noin seitsemän henkilöä.

Uusi johtaja ei siis tuo yritykseen suuria muutoksia ja talon sisäisetkin muutokset on jo tehty.

Niemelän entiset yritys- ja maatilaliiketoimintajohtajan tehtävät on luovutettu seuraajille, kun Sini Ritamäki aloitti maatilaliiketoimintajohtajana ja Ville Lahti siirtyi yritysliiketoimintajohtajan tehtäviin henkilöasiakasliiketoimintajohtajan tehtävistä. Henkilöasiakasliiketoimintajohtajana on aloittanut  Henna-Riikka Huhtala.

Tuula Jokiaho

Exit mobile version