Maatilan eläimet tutuksi eläintenhoitokerhossa Soinissa

Pikkuisella amerikanminihevosella riitti hoitajia, kun eläinkerhon lapsilla oli vuorossa heppapäivä!
Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin yhtenäiskoululla toteutetaan Harrastamisen Suomen mallilla eläintenhoitokerhoa, joka pidetään Sari ja Esa Honkolan maatilalla Soinissa.

Syyskauden aikana kerhoa on tarjolla kolmannen ja neljännen luokan oppilaille, joista peräti noin puolet ilmoittautui mukaan tähän toivottuun kerhoon!

MAINOS

Kerhossa koulun puolesta mukana ohjaajana oleva opettaja Anna Korpela kertoo, että oppilailta kysyttiin millaisia kerhoja he Harrastamisen Suomen malli -rahoituksella haluaisivat, ja eläin- ja hevoskerhot nousivat vastauksissa selvästi esille.

Hevoset haettiin laitumelta isäntäväen opastuksella. Tässä lapsia ohjaa Sari Honkola.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Eläinkerhon lisäksi Soinissa järjestetään harrastamisen Suomen mallilla myös toista eläinaiheista kerhoa, 5-8 -luokkalaisille suunnattua ratsastuskerhoa, joka toteutetaan Lehtimäellä.

Iso ilmoittautuneiden määrä eläinkerhoon johti siihen, että ryhmä jaettiin kahteen, koska liki 20 lapsen kanssa eläinten kanssa toimiminen samanaikaisesti ei käytännössä toimi.

Sari Honkola kertoo, että alun perin hänen ajatuksensa oli pitää eläinkerhoa niin, että kullakin kerhokerralla olisi eväiden syömisen jälkeen kerrottu päivän eläimestä teoriassa ja sitten menty tutustumaan kyseisiin eläimiin paremmin.

Kanit ovat aina lasten suosikkeja ja kaneihin osattiin myös suhtautua riittävällä rauhallisuudella.

Nopeasti tuli selväksi, että koulupäivän jälkeen lapsilla ei ole enää energiaa teoriapuoliseen asiaan, vaan he kaipasivat nimenomaan eläinten lähellä olemista ja niiden kanssa puuhailua. Niinpä suunnitelmat menivät uusiksi ja nyt kunkin kerhokerran ohjelma suunnitellaan aina sen mukaan, montako lasta on paikalla ja millainen heidän vireystilansa kulloinkin on.

– Kaikkein mieluisinta lapsille tuntuu olevan se, että he saavat olla eläinten kanssa. Hevoset ovat eläimistä ehkäpä se ykkönen, mutta aivan kaikki muutkin kiinnostavat, Sari kertoo.

Hevosia Honkolan tilalla onkin kaikkiaan kahdeksan, shirehevosista suomenhevosiin ja amerikanminihevosiin.

Lampaita tilalla on 12 kappaletta, lisäksi kanoja ja niillä tipuja, viiriäisiä, pari kissaa, kolme pupua ja puolivuotias barbet -rotuinen koira Rauha. Lapset puuhaavat tottuneesti kaikennäköisten eläinten kanssa vaikka kaikilla ei omaa eläintä kotona olekaan, mutta nekin joilla ei ollut, kertoivat sellaisen kyllä haluavansa. Useimmilla suosikkilistan kärjessä oli koira, mutta myös omaa hevosta halutaan.

Viime viikolla lapset pääsivät eläinkerhossa puuhailemaan hevosten kanssa ja jokaiselle tarjoutui mahdollisuus myös ratsastamiseen! Ratsukkona oli kiltti suomenhevonen ja lisäksi lapset harjasivat ahkerasti minihevosia.

Tuula Jokiaho

Pässipojilla riitti rapsuttelijoita, kun eläinkerhon osallistujat kävivät niitä tervehtimässä.

Edellinen artikkeliSoinin kunta hakee yrittäjää Vuorenmaan laskettelukeskukseen
Seuraava artikkeliMaailman Kuutiolle tunnustusta Islannin EGG kokouksessa