5.2 C
Alajärvi
keskiviikko 23.10.2024
MAINOS

Kyläyhdistys pykäsi komean grillikodan Suninsalmen rantaan

Lehtimäen Rannankylän kyläyhdistyksessä puhaltavat aktiiviset tuulet, sillä viimeisen vuoden aikana on saatu aikaiseksi monenlaista kyläläisiä ja muita kulkijoita viihdyttävää.

Viimeisin ponnistus on Suninsalmelle uimarannan ja talven hiihtolatujen välittömään läheisyyteen rakennettu komea grillikota, johon on mukava poiketa hiihtoreissulla makkaraa paistamaan. Kesällä grillikatoksessa on mukava istua ja seurata lasten telmimistä järvessä, sillä katoksen paikka suunniteltiin niin, että sieltä on suora näköyhteys rantaan.

MAINOS

– Grillikota on kaikkien vapaassa käytössä, lupaa kyläyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Virtanen. – Tuomme tänne puitakin, että niitäkään ei tarvitse mukana kuljettaa.

Grillikota sijaitsee järven tuntumassa ja palvelee näin ollen sekä hiihtäjiä talvella että uimareita kesällä.

Idea grillikodasta tuli kyläyhdistyksen hallituksen naisilta ja rahoitus siihen saatiin Kuortaneen Säästöpankkisäätiöltä, 5500 euroa. Kaikki työ tehtiin talkoin pohjista kokoamiseen. Grillikota ostettiin Piha-Tuurista ja se toimitettiin osina.

Kyläyhdistyksen talkoilla on kesän aikana maalattu alueella sijaitseva ravintolarakennus ja grillikota maalataan ensi kesänä. Grillikodan tulevaa väriä ei ole vielä päätetty.

Grillikodan lisäksi kyläyhdistyksen rantasauna palvelee kyläläisiä aina maanantai-iltaisin. Miesten vuoro on kello 18-19.30 ja naisten 19.30-21. Etenkin naisia on ollut tosi paljon mukana saunomassa ja käyttäjät lisääntyvät varmasti entisestään, kunhan avantouintikausi kunnolla alkaa.

Tuula Jokiaho



sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät