5.2 C
Alajärvi
keskiviikko 23.10.2024
MAINOS
MAINOS

Lehtimäellä Rinki-ekopiste siirtyy takaisin kaupan yhteyteen

Rinki-ekopisteen paikka vaihtuu Lehtimäellä. Rannankyläntiellä sijainnut Rinki-ekopiste löytyy tiistaista alkaen viereisen Salen pihalta.

Ekopisteelle voi edelleen tuoda kierrätettäväksi kaikkia neljää pakkausmateriaalia: kartonkia, muovia, metallia ja lasia.

MAINOS

– Rinki haluaa tehdä pakkausten lajittelemisesta mahdollisimman helppoa ja keskittää siksi kaikkialla Suomessa ekopisteitään entistä enemmän sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, esimerkiksi päivittäistavarakauppojen yhteyteen, kommentoi Etelä-Pohjanmaan Rinki-ekopisteistä vastaava aluepäällikkö Harri Patana

Rinki-ekopisteverkosto palvelee kotitalouksien lajittelijoita

Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kodin pakkausjätettä: kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät useilla ekopisteillä paperia ja vaatteita.

Rinki-ekopisteitä on ympäri Manner-Suomea Hangosta Utsjoelle. Kaikki Rinki-ekopisteet löytyvät osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ringin verkkosivuilta löytyvät myös pakkausmateriaalien lajitteluohjeet.

Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sen ansiosta vähenee tarve käyttää uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen. Kierrätetyistä muovipakkauksista voidaan tehdä esimerkiksi muovipusseja, kartonkipakkauksista monenlaisia hylsyjä, lasipakkauksista lasipulloja ja metallista polkupyörän runkoja. Jokainen kierrätetty pakkaus on tärkeä.

Anna palautetta

Asukkaiden palaute Rinki-ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla. Jos ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, siitä kannattaa ilmoittaa heti. Jätteitä ei tule jättää maahan.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät