7.2 C
Alajärvi
lauantai 26.10.2024
MAINOS
MAINOS

Kun matkanteko keskeytyy, aina ensin yhteys hinausyrittäjään

Kun matkanteko keskeytyy, kannattaa aina ensimmäisenä ottaa yhteyttä paikalliseen hinausyrittäjään. Sen avulla varmistaa nopeimman ja parhaan palvelun.

Hinaus Koskisen Risto Koskinen sanoo, että turhan usein autoilija ottaa ensimmäiseksi soiton vakuutusyhtiöönsä, mikä saattaa viivästyttää avun saamista merkittävästi ja joskus vakuutusyhtiöt tarjoavat hinauspalveluksi paljon kauempana olevaa sopimusyrittäjäänsä.

MAINOS

– Asiakkaalla on kuitenkin oikeus itse valita, mistä palvelun ottaa. Hinauspalvelua ei tarvitse odotella matkojen päästä, vaan voi valita lähellä olevan yrittäjän, joka tuntee alueen ja löytää nopeasti perille.

Hinaus Koskisella on päivystys jokaisena päivänä 24 tuntia vuorokaudessa. Työtä tekee yrittäjän lisäksi lähinnä viikonloppuisin yksi ulkopuolinen työntekijä ja helmikuusta saakka kokonaan yrityksen palvelukseen siirtynyt perheen poika Veli-Pekka Koskinen.

Kalustoa yrityksellä on kolmen hinausauton verran, ja niillä kuljetukset sujuvat, olipa tien päälle jäänyt mopo, henkilöauto tai raskasta kalustoa.

Tyypillisimmin hinausautolle tulee tarvetta teknisten vikojen vuoksi. Auto hyytyy tienposkeen syystä tai toisesta, tai mittareissa alkaa palaa sellainen määrä varoitusvaloja, että matkanteko on pakko lopettaa.

Rengasrikot työllistävät etenkin kesäisin. Kesällä ajellaan enemmän sorateitä, mikä lisää niiden määrää ja toisaalta pitkillekin matkoille lähdetään usein sileillä renkailla, ja lopputulos selviää sitten tien päällä.

– Jos renkaan korjaaminen ei onnistu, niin meillä on hyvät kontaktit rengasliikkeisiin niin, että uutta rengasta saadaan hankittua alle milloin tahansa, myös yöllä ja viikonloppuina.  Peräkärryihin renkaita löytyy myös omasta varastostamme.

Talven tullen matkanteon keskeyttää lisäksi ojaanajot ja kiinnijäämiset. Kun pakkanen kiristyy 25 asteeseen, alkaa puhelin soida koska akut eivät kestä ja polttoainesuodattimet jäätyvät. Viime talven paukkupakkasissa tammikuu ja vielä koko helmikuun alkupuoli olivat todella kiireistä aikaa.

Tuolloin töitä tehtiin jatkuvasti kaikkien kolmen auton voimin. Kaksi autoista on tarkoitettu kevyelle ja yksi raskaalle kalustolle.

– Lisäksi meillä on pienempi auto, jolla voimme lähteä nopeasti apuun, jos vastassa on pelkkä renkaan paikkaus tai lisävirran antaminen, Veli-Pekka muistuttaa.

Hinaus Koskisella pyritäänkin niin nopeaan palveluun kuin mahdollista ja kulkuneuvo, silloin kun apua ei saada annettua suoraan tien päällä, kuljetetaan asiakkaan toivomalle korjaamolle. Asiakas saa itsekin kyydin kotiinsa, ellei se sijaitse kovin kaukana siltä korjaamolta, mihin auto viedään.

Hinaus Koskisen kautta onnistuvat kaikkien vakuutusyhtiöiden hinaukset ja osa tulee myös Autoliiton kautta. Yleensä asiakkaalle ei jääkään hinauksesta maksettavaa itselleen, mutta jos vakuutusta ei ole, on tilanne eri.

– Etenkin täällä pitkien etäisyyksien alueella sellainen vakuutus kannattaa pitää voimassa, joka kattaa hinauksen. Yhden hinauksen hinnalla maksaa aika monta vuotta vakuutusta.

Nopeus avun saamisessa on tärkeää etenkin talviaikaan, sillä auto jäähtyy nopeasti. Koskiset muistuttavatkin autoilijoita siitä, että autossa pitäisi aina pitää mukana lämmintä vilttiä ja matkalle kannattaa pukeutua kunnolla.

Hinausyrittäjät palvelevat ja neuvovat

Kun auto jättää tien poskeen tutulla alueella, useimmat tietävät hinausyrittäjän ja löytävät tälle yhteystiedot. Kauempana reissatessa sormi voi mennä suuhun.

Silloin kannattaa soittaa sinne tuttuun hinauspalveluun, sillä alan yrittäjät auttavat ja neuvovat. – Tunnemme yrittäjät eri puolilta Suomea ja osaamme neuvoa mihin soittaa, ellemme itse lähde hakemaan, Risto Koskinen lupaa.

– Se, että käytetään paikallisen yrittäjän palvelua, takaa niiden säilymisen lähialueilla. Jokainen hinausautoa satojen kilometrien päästä odottanut tietää, että lähellä oleva yrittäjä olisi tullut paikalle paljon nopeammin.

Talven tuloon on Hinaus Koskisella varauduttu laittamalla kaikkiin autoihin parhaat mahdolliset uudet renkaat ja myös lisävirta -buustereita on hankittu lisää.

Työntekijöiden työvaatteet on uusittu keltaisiksi, mahdollisimman näkyviksi, sillä valitettavasti tien laidassa työtä tekevä hinausyrittäjä on monesti vaaran paikassa, kun hinausauto ohitetaan liian läheltä liian kovalla nopeudella.

Hinausauton tien laidassa nähdessään olisikin syytä antaa tilaa ja pudottaa vauhtia, sillä tiellä voi auton lisäksi olla myös ihminen.

Tuula Jokiaho



sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät